Alpha Bank va majora incepand de marti dobanzile la depozitele in lei, atat pentru persoane fizice cat si pentru companii, se arata intr-un comunicat al institutiei bancare. Dobanzile pentru depozitele in lei au urcat cu pana la 1% in cazul produselor clasice de economisire pentru populatie la sase luni, si cu 1,25%, in cazul certificatelor de depozit.

Pentru persoane fizice, dobanzile aferente depozitelor la termen si certificatelor de depozit cu cupoane constituite in lei, pe perioada de 6 luni ajung pana la 8% pe an. Dobanzile pentru produsul Alpha Progressive, dedicat persoanelor fizice, ating in ultima luna inainte de maturizarea depozitului nivelul de 11,25% pe an pentru depozitele in lei, la 6 luni si 14% pe an pentru cele constituite pe o perioada de 12 luni.

Pentru persoane juridice, dobanzile oferite de depozitele la termen si certificatele de depozit cu cupoane ajung pana la 7%p.a. la lei, in functie de perioada pentru care sunt constituite.

La 30 septembrie 2007, Alpha Bank Romania avea depozite atrase de la clienti in valoare de aproximativ un miliard de euro.