UniCredit Tiriac Bank a aliniat dobanzile si comisioanele portofoliului de credite acordate clientilor persoane fizice de catre Banca Ţiriac, HVB Bank si UniCredit Romania, inainte de fuziunea celor trei banci, se arata int-un comunicat al institutiei. Potrivit reprezentantilor bancii, modificarile au intrat in vogoare incepand cu data de 21 ianuarie 2008.

Aceste modificari au fost comunicate clientilor in scris la sfarsitul anului trecut dar, dintr-o eroare, a fost transmisa si catre o serie de clienti care nu erau vizati de amendamentele efectuate, modificarile fiind operate in sistem pentru intreaga baza de date. În cazul clientilor nevizati de aceste modificari, stornarile vor fi efectuate in urmatoarele zece zile.

Alinerea intregului portofoliu va fi realizata pana la finalul primului trimestru al acestui an.

Potrivit noilor dobanzi, pentru creditul personal fara ipoteca rata dobanzii in lei rata dobanzii este cuprinsa intre 7,95% si 9,95%, in vreme ce pentru imprumuturile acordate in euro dobanda este cuprinsa intre 6,95% si 8,95%.

Creditul personal cu ipoteca este acordat cu o dobanda de 4,95% pentru lei si 3,95% pentru imprumuturile in euro.

Rata dobanzii pentru creditul pentru locuinta este de 4,95% pentru imprumuturile in lei si 3,95% pentru cele in euro, iar pentru creditul ipotecar dobanda se calculeaza in functie de EURIBOR la sase luni.

Pentru toate creditele UniCredit Tiriac Bank aplica un comision lunar aplicat la sold de 0,5%.

UniCredit Ţiriac Bank face parte din reteaua central si est europeana a UniCredit Group, cel mai mare grup bancar din Europa Centrala si de Est. Institutia este unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata bancara din Romania, detinand active totale in valoare de 3,3 miliarde de euro.