Șeful conglomeratului japonezo-coreean Lotte, care se află la închisoare, a câștigat suportul acționarilor japonezi de a-și păstra locul în board, asigurându-și poziția deși e în pușcărie, informează The Korea Herald, care citează agenția de presă Yonhap.

Shin Dong-binFoto: Captura video Youtube-Arirang News

Conform sursei citate, acționarii japonezi au votat împotriva destituirii lui Shin Dong-bin din board în urma întâlnirii acționarilor din Tokio.

Propunerea privind destituirea lui Shin a fost promovată de Shin Dong-joo, fostul vicepreședinte al Lotte Holdings, fratele mai mare a lui Dong-bin, care a dus o bătălie fără succes cu fratele său pentru a câștiga controlul celui de-al cincilea cel mai mare conglomerat din Coreea de Sud.

Fratele mai în vârstă, Dong-joo, a fost a fost eliberat din poziția sa în 2015, în urma unor probleme ce țin de conformitate și management slab, conform Lotte.

În aceeași întâlnire a acționarilor, Shin a propus să devină membru al board-ului, dar fără succes.

Compania i-a cerut lui Shin să oprească apariția „controverselor inutile” care cauzează anxietate în rândul angajaților și afectează valoarea corporativă a grupului.

„Voi continua să caut normalizarea managementului Lotte pentru a-i proteja credibilitatea, valoarea corporativă și câștigul acționarilor”, a declarat Dong-joo, într-o declarație de presă.

Shin Dond-bin a fost condamnat la doi ani și jumătate de închisoare în februarie pentru că a dat mită unui prieten al fostei președinte sud-coreene Park Geun-hye, în schimbul unor favoruri ce țin de business. El și-a dat demisia din funcția de co-CEO al Lotte Holdings în urma deciziei instanței, dar și-a păstrat statutul de membru al boardului.

Președintele grupului a vrut să le vorbească direct acționarilor, dar instanța nu a luat o decizie în acest sens. A fost pentru prima dată, din 2007, când nu a putut participa la adunarea ordinară a acționarilor.

O delegație a Lotte Group a mers în Japonia cu o scrisoare a acestuia care a fost citită în numele lui la întâlnire.