Înarmate cu tot felul de cursuri online, fonduri generoase și institute dedicate cercetării, universitățile din China sunt vârful de lance în eforturile de a promova gândirea lui Xi Jinping în China și în lume, conform agenției de presă Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Din octombrie, multe universități din China au introdus „Gândirea lui Xi” în miezul curiculei, pentru prima dată de la era lui Mao Zedong, când unui lider chinez i s-a acordat o statură academică similară.

Clasele obligatorii de ideologie au fost actualizare de universități ca răspuns la instrucțiunile conducerii că ideile lui Xi trebuie să intre în cărți, în sălile de clasă și în mințile studenților.

Xi vrea ca valorile partidului să fie mai bine acceptate de populație chineză pentru o legitimitate suplimentară, potrivit lui Michael Gow, expert în învățământul chinez superior la universitatea Xian Jiaotong-Liverpool din Suzhou.

Gândirea lui Xi reprezintă, de fapt, o colecție a declarațiilor sale publice, un ghid atotcuprinzător cu privire la ținta declarată a Chinei de a deveni o putere economică și militară până în 2050, sub controlul strict al Partidului Comunist.

Conform unei alte știri, din 2017, Partidul Comunist din China a adoptat un amendament la constitutia tarii in care este mentionat explicit numele presedintelui Xi Jinping si “Gandirea lui Xi Jinping asupra socialismului cu caracteristici chineze pentru o noua era”, transmite Reuters.