Angajatorii din Coreea de Sud care își obligă angajații să lucreze mai mult de 52 de ore pe săptămână vor face 2 ani de închisoare sau vor primi o amendă de 17.960 dolari, începând de astăzi, informează The Korea Herald.

Imagine din Coreea de SudFoto: Hotnews

Practic, începând de astăzi, angajații sud-coreeni vor avea scăzută săptămâna de muncă de la 68 de ore pe săptămână, la 52 de ore, oficialii guvernamentali încercând astfel să crească calitatea vieții pentru cetățeni.

Aceasta este una dintre legile promise în campanie de președintele țării, Moon Jae-in, fiind afectate business-urile cu peste 300 de salariați, agențiile și birourile guvernamentale.

Sub această lege, muncitorii din Coreea de Sud vor lucra 40 de ore pe săptămână și încă 12 ore adiționale peste program.

Sunt încântată de știre, a declarat Shin Na-eun, în vârstă de 29 de ani, care are propria afacere în Seul după ce și-a dat demisia de la o firmă mare cu 2 ani în urmă.

„Sunt multe motive pentru care mi-am dat demisia, deși era un job stabil ca multe altele. Unul dintre motive a fost, desigur, munca peste program”, a spus Shin, care a preciazat că de multe ori continua să muncească și de acasă.

„Nu sunt naivă să cred că această lege va schimba totul peste noapte, dar cred că se merge în direcția bună”, a mai arătat Na-eun.

Sud-coreenii lucrează anual cu 300 de ore mai mult decât angajați din alte țări precum SUA sau Italia și cu 700 de ore mai mult decât în Germania sau Norvegia, conform OCDE.

De asemenea, studiile au arătat că orele lungi de muncă nu înseamnă o mai bună productivitate. În 2014, productivitatea muncii în Coreea de Sud era de 31,9 dolari pe oră, semnificativ mai scăzută decât media OCDE de 49 dolari.