​​Campania de informare a administratorilor de fonduri de la Pilonul II este mult prea agresivă, cu clipurile de la TV și postările de pe rețelele de socializare, care sunt împotriva statului, a spus Eugen Teodorovici, într-o întâlnire cu mediul de afaceri, conform unor surse apropiate discuțiilor.

Eugen TeodoroviciFoto: Agerpres

El i-a asigurat pe cei prezenți că nu există, în acest moment, niciun proiect în lucru la Ministerul de Finanțe, dar sunt mai multe idei.

Printre acestea se află posibilitatea de a lăsa administratorii de fonduri să își asume orice risc în strategia de investiții. Sursele citate au precizat, pentru HotNews.ro, că Teodorovici le-a spus, la discuțiile despre impactul pe piața de capital, că acesta ar putea fi contrabalansat de listări ale pachetelor ce fac parte din Fondul Suveran.

Teodorovici le-a mai arătat că este pro în ceea ce privește sistemul de pensii private și nu se va lichida sistemul sub conducerea sa.

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a anunţat, pe 29 mai la România TV că Guvernul nu va naționaliza Pilonul II de pensii, așa cum erau anumite zvonuri, ci îl va face opțional.

„Noi ne-am hătorât ce vrem să facem. Și este ceea ce am comunicat de anul trecut, și anume să fie opțional acest Pilon II. Fără doar și poate este bătută în cuie varianta aceasta... Sigur, pe perioada verii veți vedea o prezentare foarte clară vizavi de Pilonul II de pensii, ce înseamnă, care sunt avantajele, care sunt parte din dezavantaje, pentru că sunt și din acestea. Nu-l naționalizăm, dar vom explica foarte clar tuturor acestor persoane care sunt cotizante la Pilonul II cât va fi pensia lor, pentru că oamenii au așteptări. Și că am constatat stând de vorbă cu foarte multe persoane care cred următorul lucru: că vor avea pensia de stat echivalentă cu a unor persoane care nu sunt la Pilonul II de pensii, la care suplimentar se va mai adăuga și această pensie. Nu. Se ia o parte din contribuția la Pilonul I de pensie ca să se asigure această pensie de la Pilonul II. Deci sunt foarte multe lucruri care va trebui să le explicăm oamenilor ca să le înțeleagă”, a spus Vasilescu la România TV.

Citește și: