Marea Britanie și Coreea de Sud poartă discuții pentru un nou deal comercial pentru momentul când va ieși din Uniunea Europeană, informează agenția sud-coreeană de presă Yonhap.

HotNews.roFoto: Hotnews

Coreea de Sud și Marea Britanie au decis, vineri, să întărească cooperarea pentru a realiza un tratat bilateral comercial și a face eforturi concertate în combaterea protecționismului comercial, a anunțat Ministerul de Finanțe sud-coreean.

În timpul unei întâlniri cu Charles Bowman, Lord Mayor al City of London (centrul financiar al Londrei), ministrul de Finanțe Kim Dong-yeon a cerut cooperarea Marii Britanii în ceea ce privește industria fintech.

Seul a semnat un tratat de liber schimb cu UE în 2011, dar va trebui să facă un nou aranjament cu Marea Britanie, odată ce aceasta va părăsi UE în 2019.

Marea Britanie este al doilea cel mai mare partener comercial al Coreei din Sud din Europa, cu un volum al schimburilor bilaterale care a crescut de la 8,79 miliarde dolari în 2011, la 13,52 miliarde dolari în 2015, conform datelor guvernamentale.

Industria auto din Coreea de Sud a beneficiat mult de pe urma implementării acordului de liber schimb cu UE, în timp ce exporturile Marii Britanii de petrol, vehicule și cosmetice au crescut mult în ultimii șase ani.