Dacă ajutorul dat propriului copil în rezolvarea temelor școlare ar fi o măsură a dragostei parentale, atunci părinții din India ar putea fi considerați cei mai iubitori din lume, potrivit unui studiu făcut pe aproape 27.500 de părinți din 29 de țări de către Fundația Varkey și preluat de World Economic Forum. La nivel mondial, circa un sfert dintre părinți petrec cel puțin 7 ore săptămânal ajutându-și copiii fie la temele pentru acasă fie la înțelegerea materiilor predate la școală. Cifrele urcă la 39% în Columbia, 50% în Vietnam și 62% în India.

HotNews.roFoto: Hotnews
  • Participă mai jos la sondajul HotNews.ro: Câte ore îți petreci săptămânal ca să-ți ajuți copilul cu temele școlare?

E drept, în economiile dezvoltate, sprijinul scade dramatic. Doar 11% dintre părinții din Regatul Unit, 10% dintre cei din Franța și Japonia și abia 5% dintre părinții findalndezi își ajută copiii.

Părinții indieni petrec în medie de 12 ore pe săptămână acordând ajutor școlar copiilor, cei vietnamezi 10,2 ore iar mamele și tații turci dedică 8,7 ore săptămânal.

Media pe cele 29 de state a fost de 6,7 ore pe săptămână.

Părinții din Statele Unite și Polonia au oferit sprijin copiilor câte 6,2 ore săptămânal, în timp ce cei din Marea Britanie 3,6 ore, finlandezii câte 3,1 ore/sătămână , iar părinții japonezi doar 2,6 ore în fiecare săptămână.