Informatizarea Fiscului va începe în acest an, ia termenul de finalizare oficial este 2020, conform reprezentanților Ministerului Finanțelor Publice (MFP).

ANAF onlineFoto: Dreamstime.com

„Proiectul cu Banca Mondială probabil că va merge mai departe. (…) În septembrie, cel târziu, ar trebuie să lansăm documentația pe baza noului cadru legislativ. Se vor face negocieri directe. Proiectul de informatizare ANAF va cuprinde, pe deoparte, partea de module, ce au ei de făcut acolo. Sunt vreo 16 module făcute de cei de la Banca Mondială care se păstrează, pentru că asta am înțeles că le trebuie celor de la ANAF”, au spus aceștia.

Conform oficialilor MFP, se va menține o asistență pentru păstrarea sistemului actual în viață, în ideea de a se evita riscurile, până la aplicarea noului concept.

„Noi o să declarăm oficial 2020 ca termen de finalizare, dar pentru noi este 2019, la final”, au precizat sursele citate.

De asemenea, ANAF va monta scanere în vămi, lucru ce va aduce mai mulți la buget, de anul viitor, conform Finanțelor.

Potrivit acestora, au fost discuții cu o companie chineză mare pentru a aduce scanere și a face un centru de mentenanță în țară. Mai mult, va fi preluat modelul de proiectare polonez, pentru a nu se pierde timp cu crearea altuia.