​EXCLUSIV Biserica a contribuit cu doi lei la fiecare 10 lei investiți în noua Catedrală / Cât a costat până acum construcția care va fi sfințită pe 25 noiembrie, dar finalizată peste șase ani 

de Florin Barbuta     HotNews.ro
Miercuri, 22 august 2018, 18:57 Economie | Finanţe & Bănci


Macheta catedralei
Foto: BOR
​​Construcția Catedralei Mântuirii Neamului a început în decembrie 2010. Au trecut aproape opt ani, iar astăzi poate fi văzută cum se înalță de la unele dintre geamurile Palatului Parlamentului, ori de pe Calea 13 septembrie. De-a lungul acestor ani au existat dispute în spațiul public vizavi de banii care se asigură de la stat pentru clădire. Totuși, lucrările au continuat, continuă și azi și vor continua în următorii ani pentru că, deși se va termina construcția, Catedrala nu va fi gata pe 25 noiembrie 2018 când va fi sfințită, ci după ce se va finaliza împodobirea. Adică în 2024.
 • Până acum costurile construcției s-au ridicat la 102 milioane euro
 • Patriarhia a contribuit cu 20%
 • Între 25 noiembrie și 1 decembrie 2018 se vor derula „zilele sfințirii Catedralei”
 • Excedentul bugetar al BOR fost reportat pentru a putea fi utilizat pentru susținerea activității curente, întreținerea și funcționarea lăcașurilor de cult, pentru acțiuni specifice de furnizare în nume propriu și/sau în parteneriat de servicii sociale
Conform informațiilor de pe site-ul Bisericii Ortodoxe Române (BOR), această catedrală era necesară deoarece actuala este neîncăpătoare, fiind construită în 1658 ca biserică de mănăstire, iar în 1668 a devenit provizoriu Catedrală metropolitană. Acest provizorat a durat până în 1925, când a deveni, iar, patriarhală.

“Fiind o Catedrală mică, mulţi credincioşi participă la slujbele ei stând afară, în curtea Catedralei, uneori în frig, alteori în caniculă sau în ploaie”, spune Patriarhia.

Construcția a început în 2010. În 2017, de exemplu, peste 650 de muncitori lucrau în trei schimburi pe toate zonele construcției. Pentru a nu exista sincope în executarea lucrărilor, şantierul era aprovizionat cu materialele necesare desfăşurării activităţii într-un ritm optim.

Din 2010 până în prezent s-au vehiculat, în presă, diferite sume referitoare la valoarea construcției, dar ultimele estimări, din 2017, menționau suma de 80 milioane euro, cifră anunțată chiar de Patriarhie. Se pare că astăzi valoarea este mai mare.

Unde am ajuns astăzi

Părerile sunt împărțite cu privire la banii folosiți în privința construcției. Cel mai recent scandal a fost când s-a prezentat proiectul rectificării bugetare. Prin acest document se acordă 115,5 milioane lei prin Secretariatul General al Guvernului pentru că, potrivit ministrului Finanțelor, Eugen Teodorovici, "este normal, logic, de bun simț și legal" să fie alocați bani pentru catedrală, pentru ca în luna noiembrie să aibă loc prima slujbă.

Construcția Catedralei a costat, până acum, 102 milioane euro, conform datelor Patriarhiei Române, transmise la solicitarea HotNews.ro. 

Procentul reprezentat de contribuția Bisericii Ortodoxe Române este de aproximativ 20% din sumă. Rezultă, astfel, că donațiile oferite de credincioși, Guvern și primării se ridică la peste 80 milioane euro. În cele 102 milioane euro nu sunt incluse și sumele care se vor acorda după adoptarea rectificării bugetare de către Guvern, de 115,5 milioane lei (circa 24,8 milioane euro).

Patriarhia ne-a spus că sursele de finanțare sunt menite să pună în lumină "jertfa eroilor români din toate timpurile, în primul rând a celor care și-au dat viața în Războiul de Independență, în urma căruia s-a putut întemeia Statul Român modern".

Când vor avea loc primele slujbe

“Ca proiect menit să onoreze inclusiv aniversarea Centenarului (singurul proiect major, consistent și coerent din România ultimilor ani), Catedrala Națională va fi sfințită într-o primă etapă pe data de 25 noiembrie 2018. Este vorba despre sfințirea Altarului, care va fi finalizat. Între 25 noiembrie și 1 decembrie 2018 se vor derula „zilele sfințirii Catedralei”, zile în care vor fi oficiate slujbe speciale de pomenire a tuturor eroilor români și în care se vor consuma evenimente dedicate Anului Centenar”, ne-au spus reprezentanții Patriarhiei.

Catedrala va intra în deplină folosință, potrivit acestora, după finalizarea tuturor lucrărilor de amenajare/ finisare care privesc în primul rând realizarea mozaicurilor ce vor împodobi interiorul Catedralei. Aceste lucrări se vor desfășura intens în următorii câțiva ani, dar între timp, cu ocazia marilor sărbători sau evenimente de importanță națională, se vor putea oficia slujbe religioase în interior.

Întrebați despre excedentul înregistrat anul trecut, oficialii Bisericii ne-au precizat că "atât la data depunerii bilanțului, cât și până în prezent, excedentul realizat la 31.12.2017 în valoare de 2.560.997 lei a fost reportat pentru a putea fi utilizat în funcție de necesități, în anii următori, pentru susținerea activității curente, întreținerea și funcționarea lăcașurilor de cult, pentru acțiuni specifice de furnizare în nume propriu și/sau în parteneriat de servicii sociale. Așadar, orice „excedent” este alocat susținerii activităților legate de cult, susținerii proiectelor misionare, filantropice și culturale (conform Statutului de organizare și funcționare al BOR și Legii Cultelor)”.

De asemenea, BOR ne-a spus că în ultimii 10 ani suma alocată activităților social-filantropice a fost de 150 milioane de euro.

Ce a mai zis Biserica:
 • Ar fi edificatoare comparația cu orice altă instituție privată sau de utilitate publică din România în acest sens (al activităților social-filantropice n.r.), mai ales în contextul în care misiunea fundamentală a Bisericii, a oricărei Biserici, este una eminamente liturgică, din care derivă în mod firesc acțiunea caritabilă.
 • Contribuția concretă a Bisericii la prosperitatea cetățenilor este majoră, dar necuantificabilă și trebuie descifrată în registrele multiple de influență pe care Biserica prin toate acțiunile sale o are asupra societății: spiritual, moral, cultural, caritabil.
 • Dincolo de beneficiile sociale aduse de instituțiile social-filantropice (centre cu varii profiluri: pentru copii, bătrâni, femei - victime ale violenței, în număr total de peste 700 la nivelul Patriarhiei Române), există mii de persoane care beneficiază săptămânal de actele de milostenie ale oamenilor credincioși care participă la slujbele religioase.
“Există în țară sute de cantine pentru oameni vârstnici și săraci, cantine care funcționează pe lângă biserici și cu sprijinul exclusiv al acestora; lor li se adaugă numeroase centre de after-school care funcționează de asemenea pe lângă biserici. Acestora li se adaugă orfelinate, aziluri pentru vârstnici, centre de zi pentru copii și persoane vulnerabilizate social etc.”, au precizat reprezentanții BOR.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

12336 vizualizari

 • +30 (40 voturi)    
  Sireaca besereca bogata (Miercuri, 22 august 2018, 19:10)

  Plagarus [utilizator]

  Hulpavul cler bugetar,nu are mila de banul public
  • +12 (18 voturi)    
   CLSfinte de la Stuttgart au nevoie de bani (Miercuri, 22 august 2018, 23:00)

   un domn [utilizator] i-a raspuns lui Plagarus

   Pentru impozit, rca, revizie, combustibilul consumat de motarele 600...cheltuiala mare are Holinesdeniel
 • +11 (19 voturi)    
  Pun pariu... (Miercuri, 22 august 2018, 19:24)

  Ion B [utilizator]

  ca Daniel nu se simte prea bine.
  Altfel, ce atâta graba?
 • +25 (31 voturi)    
  Cine va fi considerat proprietarul? (Miercuri, 22 august 2018, 19:31)

  asavreau [utilizator]

  Vreau să o ascult și pe Firea(și alții),cum justifică masiva deturnare de fonduri.Nu rețin să existe o lege care să reglementeze această construcție.
 • +34 (44 voturi)    
  prea multe biserici (Miercuri, 22 august 2018, 19:34)

  feroviarul123 [utilizator]

  cu banii pe măreața catedral se puteau face doua spitale moderne de care chiar aveam nevoie. oare ce este mai important? sa salvam mii de vieți sa sa le fie cald la niște babe la slujba?In mod ironic când te duci prin spitale vezi aceleași babe in genunchi ( genuche pentru ministrul educației) sa le mai dea doctorul o zi. Dar asta e suntem un popor de idioți.
  • +12 (14 voturi)    
   se puteau . . . (Miercuri, 22 august 2018, 21:06)

   ty [utilizator] i-a raspuns lui feroviarul123

   dar cine se mai ruga pentru PSD-isti?
  • -2 (22 voturi)    
   In mod ironic (Miercuri, 22 august 2018, 21:39)

   Altiro [utilizator] i-a raspuns lui feroviarul123

   Cu banii din tepe de tipul "Hexifarma" se pot construi in fiecare an cate doua spitale moderne..
   • +12 (16 voturi)    
    Tot ironic (Joi, 23 august 2018, 0:31)

    coldplayer211 [utilizator] i-a raspuns lui Altiro

    La fel de ironic, o gramada de popi fac propaganda la kommi nonstop. Si mai sunt si platiti din bani publici.
    • +7 (11 voturi)    
     @altiro este postacul trimis de Holinesdeniel (Joi, 23 august 2018, 9:18)

     un domn [utilizator] i-a raspuns lui coldplayer211

     Sa combata pe cei care critica BOR. BOR este Corporatia care ia, nu da
  • +1 (3 voturi)    
   da le drew de spitale.... (Vineri, 24 august 2018, 9:03)

   Moaradepadure [utilizator] i-a raspuns lui feroviarul123

   si de autostrazi....

   nu ne trebe'. ne trebe beserici care mai de care mai inalte
 • +8 (12 voturi)    
  vom avea unde sa ne rugam (Miercuri, 22 august 2018, 20:13)

  dincannes [utilizator]

  … sa ne construiasca Cel De Sus, ce ne lipseste !
  Eu nu cred ca va avea efect !
 • -14 (24 voturi)    
  Stadionul a costat (Miercuri, 22 august 2018, 20:59)

  tavi69 [utilizator]

  234 milioane de euro plus anual gazon nou, si nu mai urla nimeni.
  Problema e ca e urata, ca avem pseudoarhitecti, pseudoartisti, pseudo, pseudo peste tot.
  • +9 (13 voturi)    
   da domnu, dar... (Joi, 23 august 2018, 8:49)

   bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui tavi69

   Stadionul e al primariei, folosit pentru sport si concerte, pe cind mu=oinstruozitatea aia e facuta de stat pentru biserica ortodoxa, proprietate a bisericii. Daca era din banii lui Daniel Ciubotea, nu zicea nimeni nimic. Da sa bage statul 80 de milioane de euro cind 50% din scoli functioneaza fara aviz de la isu, asta e o fractura logica.
 • +14 (26 voturi)    
  Ce nivel precar de civilizație are România... (Miercuri, 22 august 2018, 21:53)

  hsl [utilizator]

  ar trebui să intre în pământ de rușine toți creștinii ortodocși, pentru că din cauza lor se irosesc bani pe astfel de proiecte inutile.
  Însă cer prea mult de la niște barbari fără iubire de oameni...
  • -10 (14 voturi)    
   in pamant?! (Joi, 23 august 2018, 8:51)

   SarpObs [utilizator] i-a raspuns lui hsl

   suntem cam multi, ramaneti cam putini, voi marxistii….
   • +10 (12 voturi)    
    Analfabeții funcționali au interpretării proprii (Joi, 23 august 2018, 16:23)

    hsl [utilizator] i-a raspuns lui SarpObs

    pentru expresiile ce există în limba română.

    Marxismul - ca orice formă de guvernare autoritară - vorbește despre impunerea unor relații sociale; în mesajul meu apare doar ideea ca banii statului (mă doare-n spate ce fac credincioșii cu banii lor) să meargă doar înspre proiecte care să vizeze viața socială pământeană, oamenii și bunăstarea lor.
   • 0 (2 voturi)    
    Reactia Arata (Vineri, 24 august 2018, 10:22)

    un domn [utilizator] i-a raspuns lui SarpObs

    Ura lui Holinesdeniel care ti a inoculat o pentru Semenii Tai care nu indragesc BORul! Credinta nu este borul! Credinta este o Chestiune Personala comercializata Exclusiv de bor!
  • +8 (12 voturi)    
   . (Joi, 23 august 2018, 12:41)

   vidra [utilizator] i-a raspuns lui hsl

   sunt prea ocupati sa linga moaste si sa-si faca cruce in gura in fata fiecarei troite, nu au ei vreme de iubire de oameni, animale sau natura
 • +13 (23 voturi)    
  Pai cum asa (Miercuri, 22 august 2018, 22:53)

  tudor74 [utilizator]

  “Fiind o Catedrală mică, mulţi credincioşi participă la slujbele ei stând afară, în curtea Catedralei, uneori în frig, alteori în caniculă sau în ploaie”, spune Patriarhia.

  Pai sunt in grija domnului, cu jde ingeri sa ii pazeasca, daca se imbolnavesc de la frig, ploaie sau caldura inseamna ca nu sunt suficient de crestini ! Cum devii suficient de crestin? Bagati mai mult in buzunarul popilor ca habar nu aveti cat costa asigurarea CASCO la un Mercedes ! Credeti ca in curtea bisericii cu incalzire in podea se plateste singura?

  https://adevarul.ro/locale/oradea/ultima-fita-bisericeasca-catedrala-romania-si-a-montat-incalzire-scarile-exterioare-nu-alunece-credinciosii-1_59153ca55ab6550cb8079395/index.html
 • +14 (18 voturi)    
  comparativ (Miercuri, 22 august 2018, 23:48)

  andrei9999 [utilizator]

  spitalul de oncologie pedriatica al fundatiei daruieste viata e estimat la 12mil eur...12!!!!! de zece ori mai putin pana acum doar!!!
 • +15 (21 voturi)    
  ! (Joi, 23 august 2018, 0:17)

  tudorr [utilizator]

  "Patriarhia a contribuit cu 20%", adica TOT cu bani publici :)))))))))))
  • -7 (11 voturi)    
   finantare (Joi, 23 august 2018, 8:57)

   SarpObs [utilizator] i-a raspuns lui tudorr

   Hai ca sta e prea de tot! Banii patriarhiei sunt bani proveniti de la crestinii care i-au transferat Patriarhiei. Daca articolul era correct, adauga la acesti 20% donatiile exprese ale firmelor si particularilor, expres pentru ridicarea Catedralei Neamului. Articolul lasa sa se intaleaga, in mod tendentious, ca in afara celor 20% din bugetul Patriarhiei, restul e de la Bugetul statului, local sau central, ceea ce fals.
   • 0 (2 voturi)    
    Activele BOR ului neimpozitate din 1990 (Vineri, 24 august 2018, 10:23)

    un domn [utilizator] i-a raspuns lui SarpObs

    Arata Dimensiunea Corporatiei
    Atentie Talibanule!activele neimpozitate!
 • +14 (18 voturi)    
  . (Joi, 23 august 2018, 2:06)

  Ingwar [utilizator]

  ar mai fi bine de facut o lege care sa interzica sa doneze banii publici catre biserici si popime dupa cum face Firea si psd'ul. asta e coruptie si uzurparea puterii
  • -23 (31 voturi)    
   Nu mai bine... (Joi, 23 august 2018, 6:51)

   Namalas [utilizator] i-a raspuns lui Ingwar

   Nu mai bine ne ghilotinați voi, frumușel și sistematic, pe toți cei care îndrăznim să fim credincioși?

   Auzi acolo, lege să se interzică donațiile către culte.

   Credeam că doar Dragnea delirează, văd că e mai contagioasă ca pesta.
   • +8 (10 voturi)    
    Să nu furi! (Joi, 23 august 2018, 8:46)

    asavreau [utilizator] i-a raspuns lui Namalas

    Zice Biblia și este ordin de la Dumnezeu.De ce vrei să-l încalci.Despre asta-i vorba și tu denaturezi.
   • +10 (14 voturi)    
    da' de unde ai scos-o pe asta cu ghilotinatul? (Joi, 23 august 2018, 8:51)

    bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui Namalas

    Tot ce vrem noi e sa va decuplam de la bugetul de stat. Putem face spre exemplu ca-n vest. Cine e religios, plateste inca 2-3% impozit la salariu, bani care se duc direct la biserica pe care o indica el. Sa vedem atunci citi mai raman religiosi si citi nu.
   • +11 (13 voturi)    
    “Donatiile” din bani publici, (Joi, 23 august 2018, 9:12)

    fat.cat [utilizator] i-a raspuns lui Namalas

    mestere, taxe si impozite platite de noi toti. La astea se refera prietenul de mai sus si sunt de acord cu el. Ca nu si-a donat madam Firea zestrea de la mica-sa. Daca tu, ca persoana privata, vrei sa-ti donezi toata averea bisericii nu te opreste nimeni. Dar daca primarul “doneaza” din banii mei si-ai altuia pentru propria campanie electorala, poate ne deranjeaza. Hai, sa fii sanatos. Nimeni nu are nimic cu credinciosii. Aici e vorba despre altceva.
   • +9 (13 voturi)    
    Credinta este Bine Primita in Lacasurile (Joi, 23 august 2018, 9:22)

    un domn [utilizator] i-a raspuns lui Namalas

    De Lemn, constructii Mici.BOR nu este Credinta, este O Corporatie care gestioneaza Credinta
    Credinta este in fiecare, fara ca BOR sa poata face ceva! Credinta tine de Persoana! Nu de Corporatie!
    Credinciosii se Roaga pentru Romania! nu se duc de Intai Decembrie sa se pupe cu ceo ul Corporatiei din URSS, corporatie care Sfinteste rachete ce Ar Putea Ataca Romania
    Credinta NU este egal cu BOR!
   • +12 (14 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Joi, 23 august 2018, 10:00)

    [anonim] i-a raspuns lui Namalas

   • +11 (15 voturi)    
    gicule (Joi, 23 august 2018, 12:53)

    gica pantalon [utilizator] i-a raspuns lui Namalas

    indrazneste sa fii credincios pe banii tai. si lasa teatrul asta ieftin ca nu va ameninta nimeni cu nimic decat cu bunul simt
 • +13 (19 voturi)    
  biserica lui 'giving back' (Joi, 23 august 2018, 5:26)

  Coco Whistle [utilizator]

  biserica lui popa daniel nu mai are nici o legatura cu ortodoxia. ore citi popi trintori are romania?
 • +10 (14 voturi)    
  Patriarhia a contribuit cu 20% (Joi, 23 august 2018, 8:26)

  cearly [utilizator]

  Nu cred. Prin definitie, cei care "slujesc" biserica sun extrem de lacomi. Aratati documente in acest sens. PSD isi da seama ca sugruma bugetul tarii cu aceasta constructie INUTILA si-i este teama de popor, adica de votanti. Cu tichie de margaritar pe cap si chilotii rupti in fund, cam acesta este contrastul pe plaiurile noastre mioritice.
 • +8 (12 voturi)    
  Cred că-i vorba de interpretare. (Joi, 23 august 2018, 8:44)

  asavreau [utilizator]

  Biserica nu ar trebui să fie proprietară pe nimic,lăcașurile și alte proprietăți trebuie să fie în proprietatea comunităților locale.Popii,la fel ca doctorii,profesorii,polițiștii să fie angajații comunității.Toate proprietățile bisericești au fost făcute cu munca și banii comunităților locale.
 • -8 (12 voturi)    
  Marxisme (Joi, 23 august 2018, 8:49)

  SarpObs [utilizator]

  Daca traiai pana in '89 dorintele tale erau satisfacute. Mai ai si acum o sansa: du-te in Corea de Nord!
 • -9 (15 voturi)    
  Bugetul si marxistii (Joi, 23 august 2018, 9:07)

  SarpObs [utilizator]

  Daca nu ar fi tendentios autorul ar adauga la procentul de 20% proveniti de la Patriarhie si donatiile directe facute de credinciosi sau de firme private. Dupa cum lasa sa se intaleaga 80% provin din bugetul de stat, central sau local, ceea ce e complet fals.
  Cat depre ateii violenti care cer confiscari, interziceri, blocari scl, un singur gand: daca vremea lui Ceausescu, in Romania a trecut, cand toate dorintele voastre erau realitate, mai aveti sanse in Corea de Nord, ca in Cuba e prea multa toleranta religioasa.
  • +5 (7 voturi)    
   mai ia o pauza habotnicule (Joi, 23 august 2018, 23:26)

   arap [utilizator] i-a raspuns lui SarpObs

   cei care se opun cheltuirii inutile a banului public nu sunt comunisiti, sunt oameni cinstiti care nu suporta dezmatul pe banii lor.
  • 0 (2 voturi)    
   Pe Vremea lui ceausescu (Vineri, 24 august 2018, 10:25)

   un domn [utilizator] i-a raspuns lui SarpObs

   Cati clerici ortodocsi au murit la Canal Dunare Marea Neagra, cati de alte Confesiuni? De Teoctist colaborator cu CeleSfinte Ale Securitatii ai auzit?
 • +10 (14 voturi)    
  Să nu uităm (Joi, 23 august 2018, 9:30)

  kolo1 [utilizator]

  nici de terenul ăla de 110 000 mp dat gratis de stat către Patriarhie. Alte 110 mil euro pagubă pentru stat.

  http://basilica.ro/a-fost-aprobat-astazi-memorandumul-privind-cedarea-terenului-pentru-construirea-catedralei-mantuirii-neamului/
 • +10 (14 voturi)    
  Comment sters de user (Joi, 23 august 2018, 9:34)

  qwerasdf [anonim]

 • +9 (13 voturi)    
  Parca Isus a stat in canicula, gol, pe cruce (Joi, 23 august 2018, 9:51)

  ruskimushki [utilizator]

  shi tintuit pe deasupra, shi cu spini pe cap, canicular ziua, frig Noaptea, shi sange shi matze peste tot.

  Posibil ca popii de azi sa fi uitat taina asta.
  • -1 (1 vot)    
   ...precizare... (Sâmbătă, 25 august 2018, 16:04)

   baligosul [utilizator] i-a raspuns lui ruskimushki

   O cucificare bine executată nu dura cît o tragere în țeapă bine executată, de călăi competenți, trasul în țeapă putea să se înfigă în țeapă chiar și o săptămînă, la crucificare, condamnatul atîrna pînă la trei, patru zile, funcție de cine realiza operațiunea.
 • +9 (13 voturi)    
  sugativa de bani (Joi, 23 august 2018, 9:56)

  mihaela.b [utilizator]

  E de asteptat, deci , ca pana in 2024 sa mai inghita niste sume astronomice. Prin urmare, BOR are un foarte mare interes sa sprijine PSD-ul prin obisnuita propaganda.
  Alti paraziti de care nu vom scapa vreodata.
 • +8 (12 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Joi, 23 august 2018, 9:57)

  [anonim]

 • +9 (13 voturi)    
  bor+psd=love (Joi, 23 august 2018, 12:40)

  vidra [utilizator]

  Cand te gandesti ca acum peste 100 ani Cuza seculariza averile manastiresti.....ce jos am ajuns ca natie
  • 0 (2 voturi)    
   Aveam Crucea de Piatra in Bucuresti (Vineri, 24 august 2018, 10:19)

   un domn [utilizator] i-a raspuns lui vidra

   Supapa Sociala care reducea violurile si infractiunile violente
 • +7 (9 voturi)    
  dreptate (Joi, 23 august 2018, 13:11)

  vizirul [utilizator]

  ai perfecta dreptate, dar ai uitat de insusirea piratereasca a lacasurilor de cult si a altor valori imobiliare de la biserica unita (greco-catolica), pe care, cu concursul autoritatilor criptocomuniste nu le retrocedeaza nici acum.
 • +8 (12 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Joi, 23 august 2018, 13:36)

  [anonim]

 • -12 (14 voturi)    
  Catedrale mari (Joi, 23 august 2018, 15:49)

  Propinatiu [utilizator]

  E multă lume umblată care dispreţuieşte Capitala tocmai pentru că n-are catedrale mari ca Belgradul.
  • +5 (9 voturi)    
   Acolo are Ghitza Loc (de veci?) (Joi, 23 august 2018, 22:59)

   un domn [utilizator] i-a raspuns lui Propinatiu

   Acolo este Neamul lui Mujicesc
 • +3 (5 voturi)    
  ...sfat.sugestie... (Vineri, 24 august 2018, 1:32)

  baligosul [utilizator]

  Inaugurarea catedralei, slujbele de sfințire vor fi în perioada 25.11-1.12.2018, oare această perioadă nu ar trebui declarată nelucrătoare pentru bugetarii creștin ortodocși?
  Că de...
  • -1 (3 voturi)    
   Rezolva DUamna Gabitza (Vineri, 24 august 2018, 10:27)

   un domn [utilizator] i-a raspuns lui baligosul

   Nu avea Grija!
  • -1 (3 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Vineri, 24 august 2018, 19:59)

   [anonim] i-a raspuns lui baligosul

   • 0 (2 voturi)    
    Clopotele Austriece (Sâmbătă, 25 august 2018, 22:03)

    un domn [utilizator] i-a raspuns lui

    Vor Trezi Duminica din Somn si Surzii de pe 13 Septembrie


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...


Ultimele articole din Economie | Finanțe & Bănci

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by