DOCUMENT Arieratele firmelor însumau 98,2 miliarde lei, la finalul lunii iulie. 85% nu se pot recupera
În structură, potrivit documentului obținut de HotNews.ro, arieratele recuperabile au scăzut cu 27%, de la peste 19,94 miliarde lei în anul 2015, la circa 14,5 miliarde lei, în 31 iulie 2018. Arieratele nerecuperabile au crescut cu peste 20%, la 83,77 miliarde lei.
Arieratele aferente contribuabililor care intră sub incidența legislației privind insolvența (incluse în categoria arieratelor nerecuperabile) au înregistrat, la rândul lor, creșteri de peste 9%, în aceeași perioadă, la 63,2 miliarde lei.
“Situația la 31 iulie 2018 relevă faptul că la această dată un număr de 28.620 contribuabili se aflau sub incidența legislației privind insolvența, din care 6.441 - în insolvență, 1.367 - în reorganizare și 20.812 - în faliment. De asemenea, s-a constatat că valoarea obligațiilor fiscale constituite după data intrării în procedura insolvenței înregistrează o creștere de 150% față de valoarea arieratelor existente la data intrării în insolvență”, se arată în nota de fundamentare.
Potrivit acesteia, 76% din arieratele nerecuperabile sunt aferente contribuabililor aflați în procedura insolvenței, iar rata de încasare a arieratelor nerecuperabile este de aproximativ 4,6%.
Rata de colectare a arieratelor aferente companiilor aflate în reorganizare este de 11,5%, aceasta vizând creanțe din planul de reorganizare și creanțe curente, în timp ce rata de recuperare din masa credală se situează la 0,28% din veniturile bugetului general consolidat colectate de ANAF.
- +1 (1 vot)ok (Miercuri, 12 septembrie 2018, 15:29) jeanvaljeanro [utilizator]din experienta personala nu se pot recupera pentru ca: pe angajatii anaf nu-i intereseaza, pe angajatii anaf nu-i intereseaza, pe angajatii anaf nu-i intereseaza :)) pentru ca asa e la stat, daca nu sunt banii mei, nu ma prea intereseaza sa-i colectez!raspunde trimite

De ce nu poți să-ți plătești online taxele și impozitele la toate primăriile? Ministrul Teleman ar vrea amenzi pentru instituțiile care nu se înrolează în Ghișeul.ro
Cine este Ioana Mihăilă, propunerea USR-PLUS pentru funcția de ministru al Sănătății
Conturul unui conflict militar Rusia - Ucraina, mai pronunțat ca niciodată: „Concentrarea de forțe rusești e mai mare ca în 2014. Nu excludem niciun scenariu, de la Putin ne putem aștepta la orice”
HARTĂ INTERACTIVĂ Autostrada „Moldovei” A7 Pașcani - Suceava - Siret: Variantele de traseu analizate oficial