Șeful Băncii Centrale Europene a ținut luni un discurs în fața comisiei economice a parlamentului european în care și-a manifestat încrederea în creșterea „relativ viguroasă” a inflației în zona euro. El a reafirmat de asemenea că programul de achiziție a activelor financiare se va încheia anul acesta iar ratele de dobândă vor rămâne neschimbate până la sfârșitul verii lui 2019. Pe acest fond, euro a atins luni un maximum al ultimelor trei luni și jumătate față de dolar, iar monedele Europei emergente se tranzacționau marți în intervale înguste față de euro în timp ce EURRON urcase la peste 4.65, scriu economiștii unei bănci comerciale într-un raport destinat investitorilor.

Rezerva Federală începe azi o ședința de politică monetară care se va desfășura pe parcursul a două zile. Așteptările pieței sunt că banca va anunța o creștere a ratelor de 25 puncte de bază susținută de o piață a muncii solidă și de nivelul inflației.

Ministerul finanțelor a vândut luni obligațiuni care ajung la maturitate în aprilie 2024 în valoare de 655 milioane lei (în timp ce suma planificată era de 500 milioane) acceptând un randament maxim de 4.43% și un randament mediu de 4.39%.

Prețurile metalelor prețioase sunt aproape constante marți dimineață înaintea ședinței de politică monetară a Fed. Aurul fluctuează în jurul nivelului 1,200.00 dolari pe uncie, prețul argintului este la 14.25 dolari pe uncie, platina se menține la 830.00 dolari pe uncie iar paladiul se găsește în preajmă noului maximum al ultimelor șapte luni atins în cursul dimineții la 1,061.80 dolari pe uncie.