Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, susține că premierul Viorica Dăncilă a avut o intervenție bună în Parlamentul European, dar că ar fi adăugat câteva lucruri, reiese dintr-un interviu acordat DC News.

Eugen TeodoroviciFoto: Agerpres

"Premierul a avut foarte bună acea intervenție în Parlamentul European. Acum mă gândeam dacă să vă spun sau nu cum aș fi continuat eu discursul doamnei premier. I-am spus ieri doamnei premier: Domnule, super, chiar super!", a spus Teodorovici.

El susține că ar mai fi adăugat următorul lucru prim-vicepreședintelui Comisiei Europene Frans Timmermans, "dacă tot a acceptat să se facă o verificare în țara noastră a acelor protocoale și cum ele au influențat justiția din România".

"Aș fi spus așa: Domnule Timmermans, eu astăzi vă cer demisia dumneavoastră pentru că v-ați antepronunțat. În situația în care verificarea în țară confrimă că acele protocoale au existat și au influențat în România justiția și dreptul cetățeanului român în Europa, vă cer demisia pentru că v-ați antepronunțat. Tu, ca conducător al Comisiei Europene, ca portar până la președintele Comisiei Europene nu ai voie să faci afirmații despre mine care te plătesc pe tine. Tu ești un executiv. În Fața Parlamentului European vin și prezint pentru că este Parlamentul European, dar față de Comisie este doar un gardian al aplicării prevederilor legale europene. Atât. Trăiește din salariul românului de la mine din țară. Nu are voie să se antepronunțe într-o speță atât de importantă. Asta aș fi adăugat", a spus ministrul Finanțelor.