Circa 800.000 de persoane sunt cu dizabilități în România, dar cam 300.000 pot să desfășoare o activitate, a declarat Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor Publice, într-un interviu pentru DC News.

Eugen TeodoroviciFoto: Captura Digi 24

"Deficitul de pe piața forței de muncă din România este de un milion de persoane. Sunt 200.000 e persoane care primesc (ajutoare sociale) din care probabil o mare parte nu pot să (muncească n.r.). Persoanele care sunt cu dizabilități sunt circa 800.000 de persoane, dar cam 300.000 dintre ele pot să facă o activitate. Putem să îi implicăm să fie activi. Putem face, acele întreprinderi sociale, să le punem pe picioare, să meargă, chiar să stimulăm angajarea acestor persoane pentru că nu mai stă omul acasă așteptând în fața geamului. Devine activ, îl pui în viața activă. Îi păstrezi ce primește el de la stat, dar ca să fie angajat într-o companie vii și plusezi pentru că tu îl recâștigi pe acel angajat, în zona activă", a spus Teodorovici.

El a precizat că va fi eliminată prevederea cu privire la salariu mediu pe economie care este oferit angajaților aduși din afara țării.

"O să-i dea angajatorul cât îi dă și românului. O să schimbăm și din zona de taxe. Toate costurile companiei înseamnă taxarea muncii. Trebuie să scoatem absolut tot", a explicat ministrul Finanțelor.