Bursa de la București a deschis sesiunea de joi în scădere, în linie cu bursele europene, după ce acțiunile de pe Wall-Street au suferit cele mai mari scăderi din ultimele luni. Temerile investitorilor privind creșterea dobânzilor, a inflației dar și tensiunile comerciale au dus la această evoluție.

Experții citați de BBC susțin că declinul celor mai importanţi indici de pe Wall-Street s-a datorat oscilațiilor companiilor din domeniul tehnologiei, din ultimele săptămâni. Scăderi importante s-au înregistrat la Nike, Microsoft, Netflix, Amazon, Facebook sau Apple.

"Managerii de portofolii se îndepărtează de sectorul de tenhologie, preferând să investească în companii care oferă mai multă siguranță", spun analistii de la Ventura Wealth Management.

Decizia investitorilor e legată și de încheierea politicii acomodative a FED, care a trecut la creșteri ale dobânzilor, jucătorii din piață așteptându-se la noi creșteri în viitor.

Reacția președintelui american nu a durat mult. "Cred că Fed face o greșeală, înăsprind atât de mult politica monetară", a declarat Donald Trump după închiderea Wall Street.

Indicele Dow Jones a scăzut cu 3,15%, adică 831 de puncte, la 25.589 de puncte, în timp ce acțiunile Intel și Microsoft au scăzut cu 3,7%, respectiv 5,4%.