Bursele asiatice s-au redresat ușor vineri, după căderea de joi, marcând primele câștiguri din ultimele două săptămân, scrie Mediafax. La ora transmiterii știrii, indicele Nikkei era în creștere cu 0,46%, Hang Seng cu 1,79%, CSI 300 (Shanghai) ceșterea cu 1,49%, iar S7P/ASX 200 crescuse cu 0,2%. Piețele americane în schimb au închis sesiunea de joi în scădere, pentru a doua zi consecutiv, Dow Jones și S&P 500 înregistrând minusuri. Indicele Dow Jones a scăzut cu 546 de puncte iar S&P 500 cu 2,1%, cea mai mare scădere consecutivă de la alegerea în funcție a președintelui american Donald Trump în anul 2016.

„Piața americană a pierdut 7% din maximul ultimelor 100 de zile, dar acesta nu este un fenomen rar. Istoria este plină de de astfel de căderi în mijlocul perioadelor de creștere”, notează economiștii RBC Capital Markets într-o notă.

Rămâne de văzut cum vor primi oficialii și piața amerciană datele comerciale din China, care arată că surplusul comercial chinez în relația cu Statele Unite vor atinge un record în septembrie. Datele sugerează faptul că disputa comercială și creșterile de tarife reciproce au afectat în mică măsură China.

Aurul, văzut ca un activ de refugiu în perioade incerte, își menține creșterea de joi de 2,5%, la cel mai ridicat nivel al prețului din iunie 2016.

Disputa președintelui Donald Trump cu Rezerva Federală americană a continuat, fiind în măsură să păstreze sentimentele de confuzie de pe piață. De această dată Trump a definit politica de creștere a dobânzilor practicată de Fed drept ridicolă.