West Japan Railway (JR West) a decis să revizuiască o practică din zona formării profesionale în care angajații trebuie să stea aproape de un tren de mare viteză care merge cu 300 kilometri pe oră, într-un tunel de pe linia Sanyo Shinkansen, pentru a experimenta presiunea vântului, scrie The Japan News.

Tren de mare viteza - JaponiaFoto: YouTube

Sindicaliștii au cerut să se renunțe la această practică, insistând că este prea periculoasă. Compania a spus că va schimba metoda de training și îi va face să se uite printr-un gard din afara tunelului, din noiembrie.

Potrivit JR West, trainingul a început din ianuarie 2016. În ce constă? Angajații stau aplecați într-un pasaj de un metru în lățime și adâncime care este localizat în centrul tunelului, la câțiva metri de tren, pentru ca aceștia să experimenteze presiunea vântului, vibrațiile și sunetele. Până acum s-au ținut 28 de astfel de traininguri participând 230 de angajați, în total.

Această practică a apărut după ce în 2015 o bucată de metal s-a desprins de tren într-un tunel și un pasager a fost rănit. Aparent, problema a fost un șurub care nu a fost strâns corespunzător.