În doar două săptămâni de la demararea Programului Investește în Tine, CEC Bank a primit peste 500 de solicitări de finanțare din partea potențialilor clienți, numărul acestora fiind în continuă creștere, au anunțat luni reprezentanții CEC Bank. Din totalul solicitărilor, 220 cereri de credit au documentația completă și sunt în curs de analiză, iar 10 credite au fost deja aprobate. Astfel, la finalul săptămânii trecute, Banca semna primele contracte de credit cu beneficiarii Programului.

Mihaela PopaFoto: Hotnews

Circa 50% din numărul solicitanților este reprezentat de tineri cu vârstă cuprinsă între 16 și 26 de ani neîmpliniți, tineri înscriși atât în sistemul de învățământ, cât și la cursuri de specializare. Banca a beneficiat de implicarea activă a fondurilor de garantare în cadrul acestui Program, înregistrându-se un număr de aproximativ cinci solicitări de garantare în cazul Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM) și una în cazul Fondului Român de Contragarantare (FRC), solicitare ce a primit deja rezoluție pozitivă.

"Prin implicarea în Programul guvernamental Investește în Tine dezvoltat de Ministerul Finanțelor Publice și Comisia Națională de Strategie și Prognoză, CEC Bank continuă politică de susținere a finanțărilor acordate persoanelor fizice, contribuind totodată la procesul de formare și pregătire profesională și de îmbunătățire a calității condițiilor de viață", a declarat doamna Mihaela Popa, Director general-Președinte al Comitetului de Direcție al CEC Bank, interimar.