Ministerul Finanțelor Publice (MFP) se află într-un stadiu avansat cu modificările privind Codul Fiscal și de procedură fiscală. Una dintre modificările importante se referă la impozitarea grupurilor de firme.

Ministerul FinantelorFoto: Facebook/ Ministerul Finantelor Publice

"Acum, la MFP, analizăm criteriile și metoda de aplicare. Ne gândim să se aplice la o deținere de minim 75%. De exemplu, să spunem că eu și cu tine avem o firmă la care deținem câte 50% din participație fiecare, dar tu mai deții o firmă la care ai 100% din acțiuni. Nu vei putea să cumulezi pierderea de la firma la care ai doar 50%, cu profitul din cea în care ai 100% și apoi să plătești impozit pe ce rămâne. Dacă ai fi deținut minim 75% la firma noastră, atunci puteai plăti un impozit pe profitul cumulat", au declarat, pentru HotNews.ro, surse oficiale.

Acestea ne-au mai spus că se va aplica firmelor care fac parte deja de câțiva ani din grup, menționând că ar putea fi vorba de 5 ani, dar e posibil să se modifice timpul.

Acum MFP încearcă să găsească o metodă prin care să nu fie un impact mare asupra bugetului de stat. O soluție ar ptuea fi ca la început să se aplice pe o parte din profitul realizat de firma care a mers bine, nu pe toată suma.