Isărescu (BNR): Inflația va continua tendința descendentă, până spre 3,5%. Vedem mișcări ale ROBOR între 3,1-3,4%, în perioada următoare

Beatrice Mahler: O parte din personalul ATI a abandonat lupta. Nu oricine poate sa stea lângă un pacient extrem de bolnav
Aproape 4 milioane de tineri (18-34 de ani) locuiesc cu părinții. Iar motivele lor nu sunt doar economice...
O istorie a frigului extrem, din aprilie până în iunie - Ninsori, ger și îngheț în România ultimilor 100 de ani
În spatele cifrelor (și al scandalurilor politice). Mărturii despre suferință și deznădejde în pandemie: „I-am dat prima palmă copilului”
S&P modifică perspectiva la stabilă, de la negativă/ De ce ar trebui să ne intereseze ratingul
pentru ca poate.
Inflatia reala, constatata de mine pe pielea mea, e cu doua cifre, nene Isarescu. Poti sa ne aburesti cat vrei, poti sa bagi numai cartofi de Harghita in cosul ala zilnic, ca sa iti iasa, dar realitatea e alta. Si o stii si tu, dar asta trebuie sa raportezi, daca ti-o cere partidul.
Ia uite si cresterile reale:
- energie (curent, gaza, benzina. lemne de foc) - intre 10 si 25%
- alimente (in special cele pe baza de lapte) - minim 15%. Pana si hotdogul de la IKEA a sarit de la 1 leu la 1,5 lei. Litrul de lapte se duce rapid spre 5 lei.
- servicii: fa si dumneata calculul, ca frizerul meu a urcat de la 12 la 14 lei, apoi la 16 lei. Intr-un singur an. Spalatoria din Bucuresti unde spal masina a ajuns la 32 de lei (interior/exterior)
Si tot asa. Nu mai vorbesc de ratele bancare, care s-au dus in sus cu 10-15%. Dar alea nici nu sunt bagate in cosul zilnic.
Parerea mea e ca cine nu a avut o crestere anuala a veniturilor de minim 20% in ultimul an, are in realitate o scadere a puterii reale de cumparare. Si aia din mediul privat sau pensionarii "normali" nici nu se pot gandi la asa cresteri de venituri.