La începutul lunii decembrie proiectul va fi trimis în Parlament, a declarat ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, menționând perioada 10-14 decembrie.

Eugen TeodoroviciFoto: Hotnews

"Legea pensiilor este inclusă în proiectul de buget pe 2019, respectiv o creștere a punctului de pensie cu 15% din septembrie 2019. Impactul pentru anul viitor este 8,4 miliarde lei. (...) E clar că Legea pensiilor va trece înainte de buget, de Parlament, iar la nivel de buget vor fi incluse și efectele legii pensiilor", a spus ministrul Finanțelor.

În ceea ce privește o eventuală reducere a TVA la 18% și impozit zero pe dividende a spus că acum se definitivează măsurile.

"Trebuie să definitivăm bugetul pe 2019 vom vedea toate măsurile, fie că vorbim de TVA la 18%, dividende la zero (adică zero impozit pe dividende n.r.), că și asta era o măsură din programul de Guvernare, pe toate le veți regăsi într-un fel sau altul în conceptul de buget pe 2019. Adică veți vedea dacă se ia o decizie pentru sau nu", a explicat ministrul Finanțelor.