Un nou proiect de Ordonanță de Urgență trimis de Guvern Consiliului Economic și Social arată că voucherele de vacanță vor avea contravaloarea tot de 1.450 lei, de anul viitor, deși ar fi trebuit să crească odată cu salariul minim.

Carnet vouchere de vacantaFoto: Hotnews

Vezi aici proiectul

„(...) va conduce (creșterea n.r.) la un impact negativ semnificativ asupra bugetului de stat și implicit a bugetelor locale, în contextul creșterilor salariale deja produse, precum și a majorări salariului minim pe economie. În aceste condiții, exigențele menținerii echilibrului bugetar pot impune sistarea acordării acestor drepturi cu consecințe negative atât asupra drepturilor salariaților cât și asupra întregii indusrii a turismului românesc”, se arată în document.

Potrivit acestuia, măsura menținerii acordării voucherelor de vacanță în cuantum de 1450 lei până la data de 31 decembrie 2020 prin aplicarea în continuare a dispozițiilor OUG 8/2009 cu privire la acordarea voucherelor personalului plătit din fonduri publice reduce impactul negativ.

Potrivit notei de fundamentare, statul va cheltui 1,73 miliarde lei cu voucherele de vacanță, anul viitor.

Salariul minim ar urma să crească de la 1 ianuarie la 2080 lei, plus că ar mai urma să fie introdus unul diferențiat în funcție de vechime și studii la 2.350 lei.