Deși s-a declarat un optimist moderat, autorul ”Psihologiei poporului român” admite că mai avem mult până să reformăm actuala societate. Vestul funcționează după norme care la noi nu merg pur și simplu. Un exemplu: vesticii tind să-i recompenseze pe cei mai performanţi oameni. În schimb, românii administrează recompensele fără legătură cu implicarea. În grupul american emerg „lideri” . La noi, pedepsele sunt administrate celor mai implicaţi, adesea de către cei mai puţin performanţi indivizi.

Daniel DavidFoto: danieldavidubb.wordpress.com

David Daniel a participat marți la o reuniune a Romanian Business Leaders, la care a făcut o analiză a ceea ce nu merge (din punct de vedere psihologic) în România.

În esență, el a spus următoarele:

  • Problema noastră fundamentală este că profilul psiho-cultural pe care îl avem este incompatibil cu cel vestic. La ei funcționează individul autonom și descentralizarea puterii sociale. Ceea ce înseamnă că nimeni nu concentrează puterea - la nivelul societății - pentru a o duce către autoritarism. Instituțiile sociale din spațiul vestic au aceste valori fundamentale, dar noi, atunci când vrem să le asimilăm pe un fond psiho-cultural al individului colectivist și a concentrării sociale. De aceea obținem rezultate distorsionate sau forme fără fond.
  • Tinerii au un profil mai apropiat de spațiul vestic, în timp ce seniorii sunt mai conservatori. Nu ne așteptăm ca acest profil să se schimbe într-un timp relativ scurt, de 10 ani. Ne așteptăm să crească nivelul de autonomie al indivizilor și să crească nivelul de descentralizare, astfel încât să putem asimila instituțiile vestice. Eu sunt un optimism moderat.
  • Cei foarte tineri, cei cu vârsta de sub 22 de ani, au deja un profil caracterizat de individ autonom. Care îmi dă speranțe.
  • Mai avem o problemă: cea privind gradul de încredere interpersonală, care e extrem de scăzut nu doar față de vestici ci și față de ucraineni de exemplu. Și această încredere este foarte importantă întrucât de acolo pornește cooperarea. Evident că fără ea nu poți construi lucruri importante din punct de vedere social sau instituții puternice. Acest nivel, 2014 vs 2018 e ușor mai crescut dar asta pentru că au ieșit unii seniori și au intrat în eșantion cei foarte tineri care au îmăplinit 18 ani. Deși a crescut, acest nivel rămâne în continuare scăzut față de țările din jur și ar trebui luate măsuri în acest sens.
  • În spațiul vestic, oamenii înțeleg următoarele lucruri: dacă vrei să te bucuri de succesul unui grup, fie ești bun și performant (ceea ce nu e întotdeauna posibil) fie îi sprijini pe cei care sunt buni. Și atunci se crează o comunitate solidară și performantă.
  • Cultura noastră funcționează complet diferit. La noi, când cineva se diferenția prin performanță, era mai degrabă pedepsit, nu recompensat. La noi, dacă vrei să ai acces la recompensă, trebuie să fiu submisiv sau mă înțeleg bine cu șeful. Că șeful decide de fapt cine e cel mai bun. Pe măsură ce crește vârsta, crește și încrederea interpersonală. La noi e taman pe dos.

Într-un interviu anterior, David a vorbit și despre alte lucruri pe care le avem de îndreptat.

”Ca un exemplu pe care l-ați văzut cu toții de instituție vestică adaptată la noi: cabinetul parlamentar. În Vest, ai primit niște bani, ți-ai angajat cei mai buni experți, plus un auditor care să confirme că totul e legal.

În România, în cine ai tu cea mai mare încredere? Păi în rude! Cum se cheamă asta în Vest? Conflict de interese! Iată cum noi preluam instituții fără să fim suficient de pregătiți...Și multe din asemenea cazuri nu au fost făcute intenționat, ci pe un fond cultural care ne definește. Un individ colectivist crede în rude, neamuri, prietenii”, explică psihologul român.

Un alt exemplu e legat de faptul că țările vestice au tendința să vadă schimbarea că pe o oportunitate. ”Noi avem tendința să vedem viitorul că un pericol. Și asta e un lucru grav pentru că nu te stimulează să faci schimbări. Și mai e o mare diferență. În Vest, comportamentul social se controlează prin recompense. Dacă ți-ai făcut treabă, ești bătut pe umăr, ți se spune "good job!" și poți primi un bonus. La noi, comportamentul social se face prin pedepse. Am ajuns de foarte multe ori să vânăm erori- fie preventiv, fie corectiv, dar predominant la noi comportamentul social se face punitiv. Și asta are impact la nivel social”, consideră David Daniel.

Mulți istorici sunt de părere că de-a lungul istoriei ne-a ajutat acest profil. Că un individ colectivist nu e deschis spre străini, în care vede un pericol. Și că de regulă, în istorie, străinii au venit la noi că să ne ia câte ceva, nu ca să ne dea. ”Așa este! Numai că într-o lume cum e cea de azi, globalizată, odată ce ai intrat în UE, această reticentă față de străini devine un impediment. Pentru că un străin care vede că tu stai și îl analizezi, el își mută investițiile într-un alt stat. Iată cum ceva ce poate ne-a ajutat în istorie, acum s-ar putea să nu ne mai folosească astăzi”, conchide cercetătorul clujean.