​Bursa de Valori Bucureşti (BVB), instituție fundamentală a pieței de capital, a luat notă de efectele negative reflectate în scăderi importante ale indicilor bursieri ca urmare a proiectului de OUG anunțat recent de către Guvern, se arată într-un comunicat de presă.

BVBFoto: Hotnews

"Piața de capital locală, în care activează companii românești ce reprezintă valoric peste 10% din Produsul Intern Brut al României, a intrat într-o zonă care poate pune în pericol perspectivele de dezvoltare viitoare, incluzând aici și o eventuală promovare a bursei la statutul de piață emergentă. Investitorii urmăresc cu deosebită atenție acțiunile decidenților politici ce influențează mediul economic și evoluția companiilor listate, un aspect major în cadrul procesului investițional fiind dat de predictibilitatea și stabilitatea legislativă", spune BVB.

La prânz, indicele principal al Bursei, BET, afișa o scădere de 8,66. Nu a mai fost o scădere de asemenea magnitudine din 8 august 2011, când scăderea a fost de 8,39% pentru indicele BET la finalul zilei, potrivit reprezentanților Bursei.

Vezi mai multe aici: