Camera Deputaților a adoptat, miercuri, pachetul de modificări care introduce ratingul fiscal, obligația ONG-urilor de a se înscrie într-un registru la ANAF pentru a putea primi, în continuare, donații din impozitul pe profit sau pe venit sau impozitarea criptomonedelor la valoarea tranzacției. Modificările au fost făcute cu ajutorul Ministerului Finanțelor Publice, la OUG 25/2018. Camera Deputaților, fiind decizională, aceste prevederi vor merge la promulgare către Președintele Klaus Iohannis.

HotNews.roFoto: Hotnews

Vezi documentul aici

Pe scurt:

Organizațiile neguvernamentale, pentru a continua să primească finanțare, vor trebui să fie înscrie în Registrul entităților/unităților de cult la Fisc.

Vezi mai multe aici: Fiscalitate 2019/ Schimbări pentru ONG-uri în 2019. Vor trebui să se înscrie într-un registru la ANAF

Autoritățile au estimat venituri totale de circa 90 milioane euro în 2016-2017 realizate de români din tranzacțiile cu criptomonede, mare parte dintre acestea fiind realizate de persoane fizice. Acestei valori îi corespunde un impozit pe venit de aproximativ 14,3 milioane euro. În anul 2018 au fost estimate venituri de circa 72 milioane euro, valoare căreia îi corespunde un impozit pe venit de aproximativ 33 milioane lei.

Astfel, pentru anul viitor s-a luat decizia ca monedele virtuale să fie impozitate la valoarea tranzacțiilor. Cu alte cuvinte, nu contează cu cât au fost cumpărate, ci cu cât sunt vândute, impozitul fiind aplicat la valoarea tranzacției. Astfel, pentru a nu ieși în pierdere, cei care fac astfel de tranzacții trebuie să realizeze un randament de peste 10%, ca să aibă un câștig. Dacă au vândut în pierdere, vor fi, de asemenea, impozitați tot cu 10%.

Vezi mai multe aici:

Fiscalitate 2019/ Impozitarea criptomonedelor: Câștigi sau pierzi, plătești impozit

Despre aceste modificări și altele, HotNews.ro a scris aici:

DOCUMENT Fiscalitate 2019 / Principalele 10 modificări care vor intra în vigoare de anul viitor