Cea mai importantă concluzie după ședința de tranzacționare care a urmat publicării proiectului de OUG, spune OPPC, este dispariția încrederii investitorilor în piața de capital din România, întrucât trebuie avut în vedere că au suferit scăderi ample și titlurile unor emitenți care nu sunt vizați de acest proiect, cum ar fi cei din industria medicală sau alimentară.
"Este de neînțeles cum au putut fi concepute aceste propuneri legislative cu consecințe atât de grave pentru piața de capital și pentru conceptul de economie de piață, fără a exista niciun studiu de impact, fără nicio consultare prealabilă a profesioniștilor din domeniile vizate de proiect, demersuri obligatorii într-o societate democratică", menționează sursa citată.
Organizația Profesioniștilor Pieței de Capital consideră că Proiectul de ordonanță de urgență trebuie modificat prin eliminarea tuturor normelor care au un caracter neconstituțional, precum și a acelora ce produc efecte negative pentru piața de capital din România și sunt incompatibile cu noțiunea de economie de piață.
- Unele dintre aceste dispoziții sunt atât formal cât și din punct de vedere al conținutului vădit neconstituționale, fiind caracterizate de imprecizie și neclaritate. Un exemplu elocvent este art. 83 alin. (2) lit e) care, prin formularea sa, poate include în sfera persoanelor supuse ”taxei pe lăcomie” societățile de servicii de investiții financiare și societățile de administrare a investițiilor, ori fondurile de investiții alternative autoadministrate, cum ar fi SIF-urile și Fondul Proprietatea și chiar Bursa de Valori București însăși, întrucât toate aceste persoane juridice desfășoară activități financiare.
"ranzacționare care a urmat publicării proiectului de OUG, spune OPPC, este dispariția încrederii investitorilor în piața de capital din România"
sigur ca da! Asta vrea pedesereul!
Dac al noi in tara este mizerie, pedesereul infloreste, ei stiu foarte bine sa gestioneze penuria, nu belsugul!
O ecomnomie dezvoltata ar fi un dezastru pentru partidul lui Daddy!