​Noi critici ale senatorului PNL Florin Cîțu, după introducerea taxei pentru bănci, prin ordonață de urgență. Acesta susține că aceasta este, de fapt, o subvenție pentru „investitorii de stat de la Moscova sau Istanbul”. „Prin această taxă, Dragnea și Teodorovici doresc să transfere datoria publică prietenilor lor de la Moscova și astfel să fim prizonierii lor”, a scris Cîțu pe Facebook. ​

HotNews.roFoto: Hotnews

Postarea integrală de pe Facebook a senatorului PNL

„Dragnea și Teodorovici, dați de gol de "taxa pe activele sistemului bancar"

Taxa pentru sistemul bancar, dar și plafonarea prețului la gaze, a apărut imediat după "escală" lui Teodorovici la Moscova.

Este o taxa cu dedicație pentru "investitorii" din afară României. Inclusiv Soros, dacă l-ar interesa.

În acest moment taxa se aplică doar băncilor românești- cu capital autohton sau străin.

Dar dacă un investitor de la o banca de stat (sau privat) din Moscova, Istanbul sau Beijing dorește să cumpere obligațiuni de stat NU plătește această taxa. Este o subvenție pentru aceștia. Asta ca să vedeți cât de patrioți sunt Dragnea, Valcov, Teodorovici și Tăriceanu.

Prin această taxă Dragnea și Teodorovici doresc să transfere datoria publică prietenilor lor de la Moscova și astfel să fim prizonierii lor. Pe viitor Moscova, prin intermediul investitorilor pe care îi controlează, poate să arunce economia României în criză doar prin vânzarea obligațiunilor.

Acest lucru deja se întâmplă. La penultima licitație au cumpărat obligațiunile doar "investitori" străini.

Dragnea, Tăriceanu, Valcov și Teodorovici PENALIZEAZĂ sistemul financiar românesc, clienții acestui secor economic și SUBVENȚIONEAZĂ investitorii de stat de la Moscova sau Istanbul.

Groparii economiei se luptă cu străinii doar la televizor, în realitate oferă SUBVENȚII pe care le plătesc consumatorii români.

Să recapitulăm.

1. Taxa pe sistemul bancar o să fie plătită de băncile românești și suportată (!!!) de clienții români.

2. Taxa pe sistemul bancar reprezintă o subvenție pentru "investitorii" străini de la Est.

#RomaniaFaraPSDsiALDE #RomaniiTrebuieSaStie

P.S. Colegii mei au explicat cum plafonarea prețului la gaze este benefică pentru ruși”