​”Am solicitat doamnei prim-ministru revocarea d-lui Ionuț Mișa. Anul 2019 este foarte important iar ANAF trebuie să-și schimbe radical comportamentul în economie. Vorbim de o reformă a ANAF, de informatizarea instituției și ne propunem ca 2019 să fie anul în care aceste lucruri să se și întâmple!”, a spus joi ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, într-o declarație de presă susținută la sediul ministerului.

Ionut Misa si Eugen TeodoroviciFoto: Colaj foto / Sursa: Agerpres

Urmează ca premierul să analizeze solicitarea ministrului de Finante și să ia o decizie pe care să se publice apoi în Monitorul oficial.

În repetate rânduri ministrul Finanțelor i-a reproșat șefului ANAF gradul de colectare redus pe anumite componente: TVA sau recuperarea prejudiciilor.

ANAF a avut un an bun din punct de vedere al încasărilor, dar în lunile octombrie și noiembrie a fost înregistrată o plafonare a acestora.

„Referitor la planul de colectare, în el trebuie avute în vedere toate elementele obligatorii pentru ANAF, necolectarea din zona de TVA, creşterea cotei accizei, taxe vamale. O să vedeţi până la final de an un pachet de măsuri foarte clare pentru anul 2019, măsuri care să arate ce se va face şi care vor fi efectele acestor măsuri. Să vadă partenerii noştri internaţionali modul în care funcţionează statul. Nu ştiu dacă cineva trebuie să stea vreodată liniştit într-o funcţie care implică tot ceea ce înseamnă bugetul ţării”, a spus Teodorovici, în luna noiembrie.

Anterior, ministrul Finanțelor declara că principalul criteriu de evaluare al performanței lui Ionuț Mișa este planul de încasări realizate de ANAF.

Citește și: