Suntem bucuroşi să anunțăm că Banca Transilvania şi Bancpost au devenit o singură bancă, după fuziunea realizată cu succes în 31 decembrie 2018 şi parcurgerea unui plan ambițios de integrare Bancpost în activitatea BT, pe parcursul a doar nouă luni.

Banca TransilvaniaFoto: Banca Transilvania

Este un pas înainte în povestea băncii noastre, în care achizițiile Bancpost, Victoriabank şi Volksbank România au un loc aparte. 2009 este un alt reper în istoria Băncii Transilvania pentru că modelul de business a fost adaptat contextului economic de atunci. Prima reinventare BT a avut loc în anul 2001, odată cu începerea extinderii la nivel național a rețelei de unități.

Avem curajul, experiența şi resursele necesare pentru noi reinventări ale băncii noastre, dacă provocările economice o vor cere sau, pe de altă parte, dacă vor apărea oportunități pe piață.

Bun venit la BT!

Spunem bun venit la Banca Transilvania clienților şi angajaților Bancpost. Avem încredere că va fi o acomodare rapidă, mai ales că ambele bănci au ADN românesc şi istorie cu multe aspecte în comun. De asemenea, dorim să ducem mai departe punctele forte întâlnite la Bancpost, apreciate de clienți şi echipă.

Responsabilitatea Băncii Transilvania față de clienți, acționari şi economie

Știm că, fiind cel mai mare finanțator al economiei naționale, al IMM-urilor şi al planurilor persoanelor fizice, BT are de acum înainte o responsabilitate tot mai mare față de cei 3 milioane de clienți ai băncii, 10.000 de angajați ai Grupului Financiar Banca Transilvania, aproape 30.000 de acționari şi față de economia românească. De asemenea, vom continua implicarea noastră în creşterea Victoriabank din Republica Moldova şi în consolidarea sistemului bancar din țara vecină.

În cei 25 de ani de când a început povestea BT, Banca Transilvania a reinvestit în România, în creşterea businessului său, aproape tot profitul obținut, reuşind astfel să susțină economia, companiile, antreprenorii şi visele românilor. Doar în ultimii 10 ani BT a creditat aproape 75.000 de companii, care la rândul lor susțin 1,3 milioane de angajați şi familiile lor. De asemenea, tot în ultimii 10 ani Banca Transilvania a plătit taxe la bugetul de stat de peste 3,7 miliarde lei şi a investit peste 1,1 miliarde lei în dezvoltarea activității.

BT este unul dintre cei mai activi susținători ai proiectelor sociale şi educaționale, cu o medie de 23 milioane de lei investiți anual în sport, comunități şi educație. Suntem suporterul numărul 1 al baschetului românesc şi partenerii numărului 1 mondial în tenis, Simona Halep. Susținem anual peste 1.000 de proiecte de implicare şi responsabilitate socială. La rândul ei, Bancpost a fost prima bancă din România privatizată integral şi un jucător activ în comunitate. Banca Transilvania va continua această direcție şi îşi asumă responsabilitatea ca principal susținător al dezvoltării economiei, al companiilor şi al oamenilor prin acordarea de finanțări şi contribuția la realizarea unor planuri individuale.

Prioritățile noastre se vor îndrepta şi de acum încolo spre inovație şi tehnologie, pentru a simplifica şi eficientiza relația clienților cu BT.

Mulțumim clienților noştri că sunt şi au fost alături de noi inclusiv pe parcursul acestei integrări. Îi asigurăm că lucrează cu o bancă antreprenorială, pentru care experiența pozitivă oferită este pe primul plan.

De asemenea, mulțumim celor care au contribuit la succesul acestei achiziții, integrări şi fuziuni: echipele BT şi Bancpost, autorități, consultanți şi avocați. Cu toții au făcut posibil acest moment istoric pentru Banca Transilvania şi pentru sistemul bancar românesc.

Banca Transilvania are CURAJ. Povestea BT merge mai departe.