Cea 76-a ediție a galei Globurilor de Aur are loc în noaptea de duminică spre luni, la Los Angeles. Iată, potrivit Mediafax, primele premii acordate. "The Americans" - cel mai bun serial-dramă, "Roma", de Alfonso Cuaron - desemnat cel mai bun film străin, Alfonso Cuaron - cel mai bun regizor, Olivia Colman- cea mai bună actriță într-o comedie, Green Book- cel mai bun film de comedie, Glenn Close- cea mai bună actriță într-o dramă, Rami Malek- cel mai bun actor într-o dramă, ”Bohemian Rhapsody”- cea mai bună dramă.

  • "The Americans" - cel mai bun serial-dramă

Producţia FX "The Americans" a primit premiul pentru cel mai bun serial-dramă la cea de-a 76-a ediţie a galei Globurilor de Aur, care are loc în noaptea de duminică spre luni, la Beverly Hilton Hotel din Los Angeles.

La premiul pentru cel mai bun serial-dramă au mai fost nominalizate anul acesta producțiile "Bodyguard", "Homecoming", "Killing Eve" și "Pose".

Anul trecut, premiul a revenit serialului "The Handmaid’s Tale".

  • Christian Bale- cel mai bun actor într-o comedie

Christian Bale a primit premiul pentru cel mai bun actor într-o comedie, pentru rolul din lungmetrajul "Vice", la cea de-a 76-a ediţie a galei Globurilor de Aur, care are loc în noaptea de duminică spre luni, la Los Angeles.

Lin-Manuel Miranda ("Mary Poppins Returns"), Viggo Mortensen ("Green Book"), Robert Redford ("The Old Man & The Gun") și John C. Reilly ("Stan & Ollie") au mai fost nominalizați anul acesta la premiul Globul de Aur pentru cel mai bun actor într-o comedie/ într-un musical.

Christian Bale a mai primit un Glob de Aur în 2011, pentru rolul din "The Fighter".

Anul trecut, premiul i-a revenit lui James Franco, pentru partitura din filmul "The Disaster Artist".

  • "Roma", de Alfonso Cuaron - desemnat cel mai bun film străin la gala Globurilor de Aur 2019

Drama în alb şi negru "Roma", de Alfonso Cuaron, a primit premiul pentru cel mai bun film într-o limbă străină alta decât engleza la cea de-a 76-a ediţie a galei Globurilor de Aur, care are loc în noaptea de duminică spre luni, la Los Angeles.

Pentru același premiu au mai concurat producțiile "Capernaum" (Liban), "Girl" (Belgia), "Never Look Away" (Germania) și "Shoplifters" (Japonia).

Pelicula "Roma", de Alfonso Cuaron, a fost recompensată cu Leul de Aur la ediţia de anul trecut a Festivalului de la Veneţia.

Anul trecut, premiul Globul de Aur pentru cel mai bun film străin i-a revenit lungmetrajului "In the Fade" de Fatih Akin.

  • Alfonso Cuaron a primit premiul Globul de Aur 2019 pentru cel mai bun regizor

Mexicanul Alfonso Cuaron a primit premiul pentru cel mai bun regizor, pentru filmul "Roma", la cea de-a 76-a ediţie a galei Globurilor de Aur, care are loc în noaptea de duminică spre luni, la Los Angeles.

Bradley Cooper ("A star is born"), Spike Lee ("Black KKKlansman"), Peter Farrelly ("Green Book") și Adam McKay ("Vice") au fost ceilalți regizori nominalizați anul acesta pentru Globul de Aur.

Alfonso Cuaron a mai primit un Glob de Aur în 2014, pentru regia filmului "Gravity".

Anul trecut, premiul Globul de Aur pentru cel mai bun regizor i-a revenit lui Guillermo del Toro, pentru "The Shape of Water".

  • "The Kominsky Method", desemnat cel mai bun serial de comedie

"The Kominsky Method", o serie online creată de Chuck Lorre și difuzată pe Netflix, a fost desemnată cel mai bun serial de comedie la cea de-a 76-a ediţie a galei Globurilor de Aur, care are loc în noaptea de duminică spre luni, la Los Angeles.

Anul acesta, la același premiu au mai fost nominalizate serialele de comedie "Barry", "The Good Place", "Kidding" și "The Marvelous Mrs. Maisel".

Anul trecut, premiul Globul de Aur pentru cel mai bun serial musical/ comedie i-a revenit producției "The Marvelous Mrs. Maisel".

  • Olivia Colman a primit Globul de Aur 2019 pentru cea mai bună actriță într-o comedie

Olivia Colman a primit premiul pentru cea mai bună actriță într-o comedie/ într-un musical, pentru interpretarea din lungmetrajul "The Favourite", la cea de-a 76-a ediţie a galei Globurilor de Aur, care are loc în noaptea de duminică spre luni, la Los Angeles.

Emily Blunt ("Mary Poppins Returns"), Elsie Fisher ("Eighth Grade"), Charlize Theron ("Tully") și Constance Wu ("Crazy Rich Asians") au mai fost nominalizate anul acesta la Globul de Aur pentru cea mai bună actriță într-un film de comedie/ musical. Anul trecut, premiul l-a primit actrița Saoirse Ronan, pentru interpretarea din "Lady Bird".

  • "Green Book", desemnat cel mai bun film de comedie

Lungmetrajul "Green Book", de Peter Farrelly, a fost desemnat cel mai bun film de comedie/ musical la cea de-a 76-a ediţie a galei Globurilor de Aur, care are loc în noaptea de duminică spre luni, la Los Angeles.

Pentru acelaşi premiu, anul acesta, au mai fost nominalizate filmele "Crazy Rich Asians", "The Favorite", "Mary Poppins Returns" şi "Vice".

Anul trecut, premiul Globul de Aur pentru cel mai bun film de comedie/ musical i-a revenit peliculei "Lady Bird", de Greta Gerwig.

  • Glenn Close a primit Globul de Aur 2019 pentru cea mai bună actriţă într-un film dramă

Glenn Close a primit premiul pentru cea mai bună actriţă într-un film dramă, pentru interpretarea din "The Wife", la cea de-a 76-a ediţie a galei Globurilor de Aur, care are loc în noaptea de duminică spre luni, la Los Angeles.

Lady Gaga ("A Star is Born"), Nicole Kidman ("Destroyer"), Melissa McCarthy ("Can You Ever Forgive Me") şi Rosamund Pike ("A Private War") sunt celelalte actrițe nominalizate la acest premiu anul acesta.

Anul trecut, premiul i-a fost acordat lui Frances McDormand, pentru rolul din filmul "Three Billboards Outside Ebbing, Missouri".

  • Rami Malek, recompensat cu Globul de Aur 2019 pentru cel mai bun actor într-un film dramă

Rami Malek a fost recompensat cu premiul pentru cel mai bun actor într-un film dramă, pentru partitura din "Bohemian Rhapsody", la cea de-a 76-a ediţie a galei Globurilor de Aur, care are loc în noaptea de duminică spre luni, la Los Angeles.

Anul acesta, la premiul Globul de Aur pentru cel mai bun actor într-un film dramă au mai fost nominalizați Bradley Cooper ("A Star is Born"), Willem Dafoe ("At Eternity's Gate"), Lucas Hedges ("Boy Erased") și John David Washington ("Black KKKlansman").

Premiul Globul de Aur pentru cel mai bun actor într-un film dramă pe 2018 l-a primit Gary Oldman, pentru interpretarea din "Darkest Hour".

  • "Bohemian Rhapsody", premiat cu Globul de Aur 2019 pentru cel mai bun film-dramă

Lungmetrajul muzical "Bohemian Rhapsody", de Bryan Singer, a primit premiul pentru cel mai bun film-dramă la cea de-a 76-a ediţie a galei Globurilor de Aur, care are loc în noaptea de duminică spre luni, la Los Angeles.

La Globul de Aur pentru cel mai bun film-dramă au mai fost nominalizate anul acesta "Black Panther", "Black KKKlansman", "If Beale Street Could Talk" și "A Star Is Born".

Anul trecut, premiul i-a revenit producţiei "Three Billboards Outside Ebbing, Missouri", de Martin McDonagh.