Cea mai mare problemă în România nu este politica taxelor, ci politica bugetară, este de părere Dan Manolescu, președintele Camerei Consultanților Fiscali. El a precizat că mereu apar schimbări de taxe în perioada în care se pregătește bugetul, iar acest lucru datează de circa 10 ani.

Imagine din timpul conferinteiFoto: Hotnews

"Avem mereu aceste schimbări când se pregătește bugetul. Mereu avem noi idei de taxe. Bugetul ar trebui închis cu un anume deficit. Pentru a atinge acest deficit avem mereu aceste idei nebune despre cum să facem anumite schimbări de taxe pentru ca bugetul să ajungă la un anumit deficit. Asta se întâmplă de mulți ani, nu e ceva ce s-a întâmplat doar în ultimii ani", a spus Manolescu, într-o conferință organizată de EY.

El a precizat că dacă ne uităm înapoi în ultimii 10 ani, ar putea spune că în 2009, când a început criza, am avut chiar schimbări trimestriale care au fost impuse de anumite ajustări de care era nevoie cerute de diferiți parteneri externi precum FMI, care ajuta România să-și ajusteze problemele structurale.

"Până când nu vom avea o înțelegere cu privire la care este suma de bani din taxe care va fi colectată și să decidem exact ce vrem să facem cu acești bani, vom continua să vedem aceste schimbări pe care le avem peste noapte. Pentru că nu avem bugetul, probabil vom mai vedea schimbări. Având în vedere că bugetul nu este propus într-o anumită formă, mă aștept ca ceva să se întâmple în următoarele săptămâni, nu mă refer la ce am văzut deja. Încă aștept să văd ce...", a explicat președintele Camerei Consultanților Fiscali.

La rândul său, Alex Milcev, partener EY, a spus: "Ca o glumă neagră, este cel mai bun film horror în care nu se întâmplă nimic, dar toată lumea așteaptă ceva, dar nu știu ce".

"În 28 decemrbie am realizat ca avem un cadou de Crăciun (Ordonanța lăcomiei 114 n.r.), din partea Guvernului care nu ne-a dat pace de atunci. Mai sunt și alte modificări, și alte probleme de lămurit. Așteptăm cu sufletul la gură explicațiile din partea Guvernului despre cum va fi aplicată OUG 114", a mai spus Milcev.