Exodul angajaților marilor bănci americane din Londra spre continent a început, potrivit unor surse din interior, citate de AFP. Aceleași surse suțin că emblematicul Wall Street se pregătește de asemenea pentru un divorț dur între Regatul Unit și Uniunea Europeană.

HotNews.roFoto: Hotnews

Cu excepția Wells Fargo, care încă așteaptă un răspuns de la Paris cu privire la cererea sa de licență bancară, lucrurile se mișcă printre alte firme.

Aproximativ 400 de angajați ai Bank of America se vor alătura Parisului și Frankfurtului din februarie, a declarat pentru AFP una dintre surse.

A doua bancă americană dorește să-și extindă biroul de la Paris cu cel puțin 200 de persoane până pe 29 martie și încă cu 200 în săptămânile care urmează după această dată.

Banca de investiții Goldman Sachs și-a extins deja birourile în Frankfurt și Paris, astfel încât acestea să fie gata să satisfacă nevoile clienților "fără probleme" din 29 martie.

Contactate de AFP, Bank of America și Goldman Sachs nu au dorit să comenteze. Un purtător de cuvânt al JPMorgan a declarat că banca ar fi "gata să-și servească clienții europeni din prima zi" a separării.

Ministrul pentru Economie al Marii Britanii, Philip Hammond, a declarat miercuri că Marea Britanie va reuși să își extindă serviciile financiare în cadrul celor mai mari economii mondiale după ieșirea din Uniunea Europeană, relatează Mediafax care citează Reuters.

„Marea Britanie este cel mai bun loc din lume pentru orice servicii financiare și de business. Avem și un plan pentru a demonstra acest lucru”, a declarat Hammond.

Sectorul financiar are nevoie de stabilitate pentru un viitor bun, precum și legături strânse cu piețele din Uniunea Europeană, a anunțat miercuri Paul Manduca, oficial senior al companiei TheCityUK.

„Avem nevoie ca piețele să opereze în continuare bine, fără întreruperi. Cu cât ne apropiem de 29 martie, nevoia de claritate devine din ce în ce mai urgentă”, a declarat acesta.

Uniunea Europeană a respins din nou, miercuri, apelurile Guvernului Theresa May privind redeschiderea negocierilor pe tema Acordului ieşirii Marii Britanii din UE (Brexit).

Peste 250 de companii au iniţiat negocieri pentru transferarea sediilor din Marea Britanie în Olanda, din cauza Brexit, a anunţat săptămâna trecută Guvernul olandez, conform cotidianului britanic The Independent.

Unele companii multinaţionale au anunţat deja relocarea în Olanda, pentru a menţine accesul la piaţa Uniunii Europene după producerea Brexit. Printre firmele care şi-au mutat sediile în Olanda se numără Sony şi Panasonic.