- Participă la sondajul HotNews.ro
SONDAJ Ați cumpăra titluri de stat emise de Ministerul Finanțelor?

Șansa ratată a PNL și perpetuarea dezastrului urbanistic din București
Soarta Măsurii 3 pentru finanțarea IMM-urilor a devenit incertă / Ministrul economiei nu vrea să spună ce se întâmplă cu proiectele depuse de firme
Irina Alexe, o fostă polițistă, pensionată la 42 de ani, a fost numită, până la urmă, secretar de stat în Ministerul de Interne
Moștenirea Gabrielei Firea pentru Nicușor Dan: Primăria Capitalei mai are de plătit circa 165 de milioane de lei pentru autobuzele Otokar cumpărate în 2018
Câți români și-au suspendat ratele și ce soluții s-au găsit pentru cei care gâfâiau la plata ratelor înainte de pandemie Vezi ce spun reprezentanții principalelor bănci
Or, acum sa cumperi titluri de stat, inseamna sa alimentezi buzunarele P$D
Poti rata o oportunitate sa te cari din tara, sau sa faci o investitie/afacere.
Asa ca peste 3 sau 5 ani nici nu mai meriat sa te duci sa iti scoati banii investiti, suma nu mai acopera nici costul benzinei sau al unui bilet STB ...
UE este Cu Noi ! S a spus la Athenee ! Ne au auzit Protestul din Acea seara !
In Romania Maduro de Teleorman si klika Lui Tradatorii Neamului !
pentru lei, va doresc succesuri si depozite grase, oriunde vi se pare ok, of course
Fondul de pensii trebuie sa investeasca banii macar ca sa fie peste inflatie, nu sa joace la FOREX pe derivate cu ei.
Pilonul 2 e pe punctul de a fi nationalizat, tot ca urmare a OUG 114/2018
Asta înseamnă că fiecare sursă de venit este asociată unui singur tip de cheltuială.
De exemplu, toţi banii strânşi din acciza pe benzină merg pentru întreţinerea drumurilor sau ajutoarele sociale sunt plătite exclusiv din impozitul pe profit şi în limita sumelor încasate din el.
Dancilii împovărează economia cu noi taxe, fapt ce atrage după sine recesiunea, nu deficite mai mici
Lipsește varianta "nu sunt suficient de prost încât sa împrumut #ciumaroșie cu bani și tot eu să plătesc datoria din taxe". Eu pe aia aș fi votat-o.
1. Bancile se pricep sa faca bani
2. Eu nu inteleg chiar atat de bine finantele
3. Bancile refuza sa crediteze masiv statul, or fi stiind ele de ce.
4. In lipsa altor informatii o sa fac si eu ce fac bancile - refuz plasamente riscante.
5. Depozitele la banci sunt asigurate, deci riscul de a pierde bruma de bani e mica.....
Si acuma cata incredere sa am eu in "stat" cand vad cine si cum administreaza bugetul?!
Problema este ca statul este dispus sa le dea dobanzi mici, dobanzi care nu includ taxa pe lacomie (care este un cost pentru banca, cost greu de estimat pe 5 ani in avans cand nu stii cat va fi ROBOR)).
Am inteles, desi nu exista cifre oficiale, ca dobanda pe care MF ar fi vrut-o de la banci este mult sub aceasta de 5% vehiculata pentru populatie. Deci si asta e tot un fel de pomana sau ambitie a MF, costurile oricum nu le vor suporta ei ci cei care vor plati rascumpararea bonurilor peste 5 ani.
marfa bancilor sunt banii ,pe care ii cumpara ieftin de la populatie -1,176% si sa-i vanda scump 7% dobanda perceputa !
2.daca nu te pricepi sa nu te bagi , dar cel mai usor e sa dai sfaturi altora ce sa faca !
3.bancile refuza sa crediteze statul la dobanda oferita de stat ; ele doresc o dobanda lacoma , iar guverenul a oferit o dobanda sub cea oferita populatiei !
4.tu poti sa faci ce vrei cu banii tai :
a)sa-i tii la ciorap
b)sa-i ti la banca in lei , cu dobanda de 1,176 %
c) sa cumperi euro la cursul speculativ din aceste zile , unde diferenta de curs intre vanzare s cumparare este de 13,32 bani pentru un euro ,in favoarea bancii .Adica , cumperi azi euro cu 4,8214 lei si trebuie sa astepti mult si bine o depreciere de 2.84% a euro ca sa recuperezi leii investiti ; daca vrei sa pleci definitiv din tara sau sa cumperi ceva din afara tarii poate fi aleasa optiunea asta .
5.si titlurile de stat sunt garantate de stat !
banii de la pilonul doi de pensii sunt plasate in proportie de 70% in titluri de stat ,la fel ca o mare parte din lichiditatile bancilor ! si astia se pricep la finante , nu ca tine !
restul e propaganda !
Cu d') - primeste salariul in plic si mandreste-te u asta.
Bai ce destepti e comunistii astia cand e vorba de banii altora.
Intrebarea este? de ce are nevoie Guvernul de bani?
Are in proiect vreo autostrada de la Iasi la Turnu Severin?
A construit juma din alea 8 spitale regionale si nu ii ajung banii pentru urmatoarele 4?
unde ii investesti ?
sau nu iti mai ramane nimic dupa ce platesti mortgage-ul sau chiria ?!
O mica parte in oil business.
PS: nu uita ca nu vorbesc de lei!!!!
Nu-i asa ca fierbe proletaru'in tine?
1. dobanzile la depozite pe 36 de luni de exemplu variaza 4% (CEC) si 1.5% (Unicredit). Deci 1.176% cam zboara din schema.
2. tu nici nu te pricepi la finante si de bagat informatii false cam bagi...
3. bancile prefera sa nu cumpere titluri de stat pentru ca astea devin active si sunt impozitate. Cu alte cuvinte statul da o dobanda infecta si apoi te mai si impoziteaza. E un fel de struto-camila financiara marca Valcov.
4. revenim la punctul 1 (dobanda oferita de banci este simtitor mai mare) iar despre investirea capitalului, in caz ca nu stiai, se pot face tranzactii pe pietele externe, sau se poate cumpara aur sau ceasuri de colectie, etc. Conteaza doar sa fie bani.
5. si in Grecia erau garantate de stat. Si stateau grecii la coada la ATM sa retraga 100 de euro/persoana din banii PROPRII.
Cat despre investitiile fondurilor de pensii private, ce este cumparat este bun cumparat. Ca titlurile alea sunt doar vreo 62% e alta mancare de peste. Problema lui Teodorovici si Valcov este ca nici bancile si nici fondurile de pensii nu mai sunt dispuse sa imprumute Romania sa isi plateasca pensionarii si asistatii sociali. Si din ce am vazut eu, acest an MF a cam incercat sa vanda titluri de stat inclusiv pentru populatie: 2, 3 si 5 ani cu dobanzi NEIMPOZITABILE de 4%, 4.5% si 5% (dobanzi superioare decat cele oferite bancilor si neimpozitabile).
Poate....cu o conditie, asa cum zicea in editorialul ZF de astazi: daca statul ar acorda imprumuturi cu 4%, garantate eventual cu titluri de stat cu dobanda de 5%. Si perioada de gratie 5ani si rambursarea imprumutului intr-o singura transa, la final.
Poate ne aflam intr-un cerc vicios. O fi ceva conspiratie a bubulilor din Ursa Major?
Dezechilibrele macro vor fi "echilibrate" prin inflatie si deprecierea RON-ului.
Tara ar fi aratat mai bine daca psd o sugea de bani systematic.
ASF este cu Pensii si Asigurari
fondul de garantare bancar NU are treaba cu ASF
Sa vina bancile cu dobanzi mai mari
Voi postacii pesedaci sunteți și grei de cap.
De exemplu daca scad preturile la imobiliare in urmatorii 2-3 ani poti sa faci o investitie imobiliara, in titluri ai banii blocati (din punctul meu de vedere acesta este principalul element negativ).
Poti sa investesti in titluri, dar sa te asiguri ca aceasta dobanda iti acopera riscurile pentru urmatori 5 ani, chiar daca excludem riscul de credit...lichiditate, inflatie, curs...din punctul meu de vedere nu acopera, asa ca o sa-i dau ignore.
Foarte importanta optiunea asta...
P.S.
E doar o sugestie, nu chiar o optiune.
Prin urmare, romanilor verzi le recomand - lasati banii in banci, la dobanda de 1% pe an, nu luati titluri de la Stat, ce va aduc 5%. Ca doar 5% e mai putin ca 1%. Asa macar veti dovedi PSD-ului cat sunteti de revolutionari. Iar la urmatoarele alegeri uitati iar sa votati - ca doar si 1 vot lipsa se pune cat 5 like-uri, iar in final se castiga alegerile doar prin share la milioane de like-uri.