- ”Consiliul general al Comitetului Național pentru Supravegherea Macroprudențială (CNSM) s-a întrunit în data de 4 februarie 2019, în ședință ordinară. În cadrul ședinței a fost prezentat studiul de impact, realizat de Banca Națională a României, privind taxa pe active financiare asupra instituțiilor de credit, a activității de creditare și a creșterii economice, introdusă prin Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 114/2018 privind instituirea unor măsuri în domeniul investițiilor publice și a unor măsuri fiscal-bugetare, modificarea și completarea unor acte normative și prorogarea unor termene.
- Membrii Consiliului au decis să fie creat un grup de lucru al Comitetului Tehnic al CNSM, format din reprezentanți ai Ministerului Finanțelor Publice și ai Băncii Naționale a României. Concluziile grupului de lucru vor fi discutate în următoarea ședință a CNSM, programată în data de 18 februarie 2019”
Celor șase li se adaugă trei reprezentanți ai Ministerului Finanțelor Publice (MFP): Eugen Orlando Teodorovici (ministrul), Attila György (secretar de stat responsabil cu coordonarea promovării cadrului legal aferent piețelor financiare) și Tiberiu Valentin Mavrodin (secretar de stat responsabil cu coordonarea managementului trezoreriei și datoriei publice).
De asemenea, Petre Tulin, directorul general al Fondului de Garantare a Depozitelor Bancare, participă la ședințele Consiliului general al CNSM, dar nu are drept de vot.
Oare va mai vota UDMR cum îi convine lui Dragnea? Dar ALDE?
Poate ceva alegeri anticipate în toamnă...
Că, altfel ce ar mai putea face ca dezastrul să nu fie și mai mare?
Nu, sa se duca in cap sau alegeri anticipate.
inca o dovada ca psd habar nu are ce face... da o lege si apoi vede cat de buna e!
În economia funcțională a unui stat democratic, Guvernul nu este adversarul pieței. Ministrul de Finanțe este partenerul, nu dirigintele agenților economici. Politica fiscală nu se reduce doar la “a lua de la multinaționale” pentru a echilibra bugetul (și nu cred că pot fi suspectat de partizanat). Taxele nu se introduc peste noapte, pentru a reduce posibilitățile de reacție din partea mediului de afaceri.
Am ajuns sa-l citez de Voiculescu. Poate PSD-isti vor asculta de el.
un semn ptr timpurile ce stau sa vina.
Suedia a negociat cu mediul de afaceri 1 AN pentru introducerea unei taxe pe activele bancare de doar 0.036%, un fel de fond de bailout. Asta inseamna previziune, bancile daca reduceau ROBOR la comanda puteau fi acuzate a doua zi de Consiliul Concurentei pentru cartel - ar fi fost o recunoastere.
Romania nu are nivelul de intermediere financiara a statelor din Vest, iar comparatia cu Leva de exemplu e aberanta (Bulgaria are consiliul fiscal, cursul e fixat cu fosta marca germana, acum cu euro si nu se poate emite valuta decat acoperita in aur)
Ai vrea ca economia românească să funcționeze acum ca atunci? Când în magazine nu găseai nimic și stăteai la coadă că poate-poate o aduce ceva, nu contează ce, că orice e bun?
Așa că mai las-o cu ura împotriva capitaliștilor pentru că nu prea văd o alternativă mai bună - așa rău cum este cu lăcomia băncilor. Nu zic că nu este oarece lăcomie, dar parcă mai rea era grandomania unuia ca Ceaușescu sau ca Stalin.
Din pacate,gandirea comunista inca e prezenta la noi,sufoca dezvoltarea economica si perpetueaza saracia si prostia.
Mostra cealaltă cu ”Robor-ul să fie eliminat din calculul ratelor.” e de-a dreptul demențială. Nu vrei, eventual, un OUG prin care tot românul, dacă face credite, să nu mai trebuiască să plătească rate băncii ci banca să-i dea în ziua de rată bani?