Grupul financiar olandez ING se gândește să-și mute o parte din angajații platformei de tranzacționare centralizate de la Londra, un proiect început acum trei ani, înapoi în Europa, din cauza unui Brexit fără acord, scrie, miercuri, Bloomberg, citat de Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

ING Groep, cel mai mare grup financiar olandez, a decis să deschidă acest centru înainte de votul pentru Brexit, precum și de rezultatul neașteptat al acestuia. Grupul olandez și-a păstrat această decizie după vot, închizându-și centrele din Amsterdam și Bruxelles.

„Ceea ce cred autoritățile de reglementare - depinde și de modul în care va fi negociat Brexit-ul - este că băncile europene au nevoie de un fel de control al riscurilor pe continent pentru afacerile lor în euro”, a declarat, miercuri, directorul executiv al ING Groep, Ralph Hamers.

Reprezentantul ING nu a precizat câți dintre cei 300 de angajați ai centrului din Londra vor trebui să se mute pe continent.

ING Groep a raportat, miercuri, câștiguri înainte de taxe în trimestrul al patrulea al anului trecut de 1,69 de miliarde de euro, peste estimările analiștilor, din creșterea veniturilor din dobânzi și din comisioane. În plus, grupul olandez susține că a câștigat clienți, în ciuda scandalului de spălare de bani de care este vizat.

ING deține în România a șase bancă în funcție de active.

AFP dezvăluia pe surse săptămâna trecută ca a început exodul angajaților marilor bănci americane din Londra spre continent. Aceleași surse suțin că emblematicul Wall Street se pregătește de asemenea pentru un divorț dur între Regatul Unit și Uniunea Europeană.

Cu excepția Wells Fargo, care încă așteaptă un răspuns de la Paris cu privire la cererea sa de licență bancară, lucrurile se mișcă printre alte firme.

Aproximativ 400 de angajați ai Bank of America se vor alătura Parisului și Frankfurtului din februarie, a declarat pentru AFP una dintre surse. Banca de investiții Goldman Sachs și-a extins deja birourile în Frankfurt și Paris, astfel încât acestea să fie gata să satisfacă nevoile clienților "fără probleme" din 29 martie. Contactate de AFP, Bank of America și Goldman Sachs nu au dorit să comenteze. Un purtător de cuvânt al JPMorgan a declarat că banca ar fi "gata să-și servească clienții europeni din prima zi" a separării.

Peste 250 de companii au iniţiat negocieri pentru transferarea sediilor din Marea Britanie în Olanda, din cauza Brexit, a anunţat miercuri seară Guvernul olandez, conform cotidianului britanic The Independent, citează Mediafax.

Unele companii multinaţionale au anunţat deja relocarea în Olanda, pentru a menţine accesul la piaţa Uniunii Europene după producerea Brexit. Printre firmele care şi-au mutat sediile în Olanda se numără Sony şi Panasonic.