Ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici susține că nu se poate raporta "la modul pesimist" în ceea ce privește investiția în calea ferată dintre Gara de Nord și aeroportul Otopeni, care trebuie făcută până anul viitor, în perspectiva Campionatului European de Fotbal EURO 2020. Întrebat dacă sunt bani în bugetul pe 2019 pentru această investiție, astfel încât România să nu se facă de râs anul viitor, Eugen Teodorovici a răspuns: Sigur că da.

Eugen Teodorovici, ministrul finantelorFoto: Guvern

"Eu cred că lumea este pregătită și din punct de vedere fotbalistic și din punct de vedere al banilor alocați pentru investiție", a declarat Teodorovici, vineri, la finalul ședinței de Guvern în care a fost aprobată Legea Bugetului.

În proiectul de buget pe 2019 sunt prevăzute doar fonduri pentru revizuirea studiului de fezabilitate, potrivit unui reportaj al Digi24. Aceasta în condițiile în care autorităţile promiteau că, până în aprilie anul viitor, lucrările la acest obiectiv vor fi gata.

În condițiile în care sunt bani doar pentru studiul de fezabilitate, este greu de crezut că va fi finalizată investiția până la Campionatul european, astfel încât să poată fi preluați civilizat, cu trenul, miile de suporteri străini care vor ajunge la aeroportul Otopeni.