VIDEO Isărescu, despre atacurile la adresa BNR: jalnice, iresponsabile, de două parale. Despre consilierul pe probleme economice al premierului: Ia uite cine ne dă nouă sfaturi!

de DP     HotNews.ro
Luni, 11 februarie 2019, 11:55 Economie | Finanţe & Bănci


Darius Valcov si Mugur Isarescu
Foto: Colaj foto / Sursa: Agerpres
Ia uite cine ne dă nouă sfaturi!, a spus luni guvernatorul BNR Mugur Isărescu, referindu-se la Darius Vâlcov consilierul pe probleme economice al premierului. Isărescu a fost extrem de deranjat de ieșirile publice ale lui Vâlcov, ale cărui atacuri și solicitări adresate Băncii Centrale au fost caracterizate de Guvernator ca fiind ”jalnice și iresponsabile”. Domnul consilier nu știe nici tratatul unional, a mai adăugat Isărescu, tratat care spune clar că Banca Națională nu are voie să dea sau să primească sfaturi. ”Mai e un lucru grav: a canalizat toată discuția despre bănci doar pe problema creditului, ceea ce e chiar periculos! Păi prin bănci se fac toate plățile din economie. Dar singura preocupare a domnului consilier este să atace creditul și ROBORUL. Păi prin ROBOR intră lichiditatea în sistem. E ca și cum ai atenta la aprovizionarea cu lichiditate a Trezoreriei Statului.”, a mai spus Isărescu cu ocazia prezentării Raportului privind inflația.

Urmărește mai jos intervenția Guvernatorului:


Ce a mai spus luni Guvernatorul:
 • Oamenii noștri sunt oameni care ar putea lucra în orice bancă din Europa, sunt oameni foarte buni. Este o precizare necesară, pentru că dânșii au avut o frustrare. M-au întrebat: "Noi pentru cine lucrăm? Pentru că ni se spune că suntem lipsiți de patriotism". Le-am spus că lucrează pentru România, pentru Europa și pentru aderarea la spațiul euro. Și să nu ia în considerare aceste declarații.
 • Formulări din acestea că se joacă cineva cu dobânzile, că le manipulează, sunt mai mult decât periculoase. Ele pot fi tăiate de la rădăcină cu o simplă privire către teancul de rapoarte. Facem 4 rapoarte pe an și facem asta de 13 ani. Este dureros că mulți nici nu le citesc, dar ies în presă și fac diverse acuzații.
 • Pe la sfârșitul anului și începutul acestui an am asistat la un atac jalnic asupra BNR, inclusiv cu invective cum că nu suntem patrioți.
 • S-a sărit la gâtul BNR în ceea ce privește cursul valutar, într-o manieră total neresponsabila. Chiar dacă au cerut prin postări caraghioase să fie cursul fix, asta nu se poate. Dar va dați seama cât de porniți erau să atace BNR.
 • Suntem pentru creșterea consumului, dar atenție la dozaj. Ce se dorește, să ne facem că nu vedem cifrele? Acestea arată clar că s-a dat prea mult în economie. Această propagandă de doi bani nu mai merge.
 • Adâncirea contului curent este cauzată de creșterea bunurilor de consum. Se vede și pe stradă sunt mai multe mașini decât capacitatea autostrăzilor.
 • Există o dorință a consilierului economic al premierului să aibă grijă de bunăstarea românilor și cere asta Parlamentului, Guvernului. Și pentru asta ne cere să reducem dobânzile. Ia uite cine solicita asta, și chiar imperativ!
 • Păi să vina cu o OUG și să spunem să trăiască românii mai bine, să trăiască ca în Germania. Dacă nu le punem o taxă
 • Avem de discutat câteva lucruri introduse în mod repetat de consilierul pe probleme economice al premierului. Ne creează probleme de credibilitate. Are acest obicei de a lua 2-3 cifre dintr-o parte și de a le pune în altă parte...
 • Dânsul se întreabă de ce avem o rată a dobânzii de pilitică monetară mai mare ca în Cehia sau Polonia. Și se minunează! Dar chiar se minunează! Păi uitați-vă la soldul contului curent al Ungariei sau Poloniei. Sau la deficitele lor bugetare. Păi nu poți să iei doar cifrele care îți plac și să nu le vezi pe celelalte
 • Domnul consilier nu știe nici tratatul unional. Noi nu avem voie să primim sfaturi
 • Mai e un lucru grav: a canalizat toată discuția despre bănci doar pe problema creditului, ceea ce e chiar periculos! Păi prin bănci se fac toate plățile din economie. În bănci sunt 10 milioane de depozite. Într-o zi în România se fac 300.000 de plăți.
 • Dar singura preocupare a domnului consilier este să atace creditul și ROBORUL.
 • Păi prin ROBOR intră lichiditatea în sistem. Păi e ca și cum ai atenta la aprovizionarea cu lichiditate a Trezoreriei Statului.
 • Toată discuția cu ROBOR s-a bazat pe ideea că e bazat pe faptul că se calculează pe niște cotații manipulate. Mai spun o dată: tranzacțiile au legătură nu neapărat cu creditul, ci cu lichiditatea din sistem.
 • Comparația făcută vineri la televizor de consilierul economic al primului ministru- repet: consilierul economic al primului ministru- a fost total nereușită!
 • Înainte de a veni cu acuze din astea nu ar fi mai normal să vii la noi să discuți?
 • A mai declarat și la Boomberg că Roborul trebuie ”setat”. Păi nu știu ce setări vrea să-i facem, că el e un algoritm, e calculat de o agenție internațională! Acum o să spună că îl lăsăm și pe mâna străinilor! Repet, e vorba de consilierul economic al primului ministru.
 • Dl consilier economic al primului ministru NU vorbește în numele Băncii Naționale și nici nu poate să discute în numele BNR. Nici nu știu în numele cui vorbește de fapt.
 • Pentru că nici în Planul de trecere la euro nu e niciun damf de Vâlcov! Iar, după cum vorbește, n-a citit niciun raport al BNR. Dar tot comentează politica monetară!
 • Pentru Ordonanța 114, solicitarea BNR este desprinderea taxei pe active de ROBOR
 • BNR și reprezentanții Ministerului Finanțelor Publice (MFP) au format un grup de lucru la Comitetul Național de Supraveghere Macroprudențială (CNSM), pentru a discuta despre taxa pe activele băncilor, „ca să nu se mai interfereze domnul Vâlcov”, consilierul pe probleme economice al premierului Viorica Dăncilă.
 • Cursul a fost relativ stabil în ultima parte a anului, 0,1-04%.În schimb, s-a reușit stabilizarea anticipațiilor privind inflația. Publicul, în complexitatea sa, a avut încredere în această instituție. Pare cu atât mai bizar să asistăm, la finalul anului, la acest atac jalnic asupra Băncii Naționale a României. Reacția de la finalul anului a fost una disproporționată, indusă prin acuze publice. Le spun celor care au sărit la gâtul BNR, într-o manieră total neloaială și total iresponsabilă, că și pe vremea sistemului de cursului de schimb, se mișcau cu plus - minus 1%. Deci, chiar dacă au solicitat prin postări caraghioase pe site-urile lor, să fie cursul fix, cursul fix de tot nu poate să fie. Dar vă dați seama cât erau de porniți să zică ceva despre Banca Națioanlă”


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

43833 vizualizari

 • -95 (125 voturi)    
  Am stiut dintotdeauna ca somelierul se (Luni, 11 februarie 2019, 12:02)

  asistat [utilizator]

  Pricepe si la “vanzarea cu amanuntu”, de tip “Obor”.... Altfel cum se ntelegea el asa bine cu mahalagiul chioru’, cand cu talharitul tarisoarei...
  • +46 (54 voturi)    
   Dar taranul Valvu stie ce e un vin bun? (Luni, 11 februarie 2019, 13:00)

   Fu Leng [utilizator] i-a raspuns lui asistat

   Ca-I prea cretin!!!
  • +45 (55 voturi)    
   Hoții întotdeauna știu să dea sfaturi. (Luni, 11 februarie 2019, 13:06)

   asavreau [utilizator] i-a raspuns lui asistat

   De furat.
  • +35 (45 voturi)    
   Ne-am obisnuit cu injuraturile matale (Luni, 11 februarie 2019, 13:51)

   midufi [utilizator] i-a raspuns lui asistat

   Si cu lipsa dvs. de argumente, tov. asistat.

   Jos ciuma rosie: psd-alde-udmr !
   • +12 (20 voturi)    
    Aștept ... (Luni, 11 februarie 2019, 16:02)

    Seculand [utilizator] i-a raspuns lui midufi

    10 august 2.0, poate că va fi scânteia sau emulația necesară ptr îndepărtarea hidrei roșii (psd/Dragnea-alde/Tăriceanu-proRomania/Ponta=Red bandits).
  • +21 (27 voturi)    
   Hai ma (Luni, 11 februarie 2019, 15:21)

   Maspp [utilizator] i-a raspuns lui asistat

   Nu ma intereseaza Isarescu, dar pe Valcov il doare fix in cot de BNR, banci, robor, credite, dobanzi. Tot ce scoate el pe gura e pura propaganda ca sa-si rezolve procesele cu ajutorul fraierilor care or sa spuna : Ce se lupa Valcov cu bancile, cu multinationalele, uite unul care lupta pentru oameni. Problema e ca-l doare fix in cot si de oameni. E mai parsiv ca Basescu , mai hot ca Iliescu si mai pramatie ca Ponta. Subordoneaza totul unui singur scop : cum sa scape de parnaie.
  • +8 (22 voturi)    
   ba postacule (Luni, 11 februarie 2019, 16:07)

   liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui asistat

   ia mai plimba ursu!
   tu realizezi ca aperi un infractor, nu?!
   si totu ca sa pot bea laptic de la dracnea!
 • +76 (88 voturi)    
  asta a ajuns roMANIA ... (Luni, 11 februarie 2019, 12:03)

  Dr.Mythnick [utilizator]

  asta a ajuns roMANIA ... tara hotilor care isi dau cu parerea si care isi permit sa faca recomandari in domenii unde nu au nici cea mai mica experienta.

  PSD nu face decat sa distruga aceasta tara, in timp ce isi ascund furturile de zeci de milioane de euro.
 • -82 (120 voturi)    
  ia uite cine face polemica (Luni, 11 februarie 2019, 12:06)

  Kosmos [utilizator]

  Si unul; si altul sunt pusi pe jaf si nu au nici o treaba cu Romania.Sunt acolo pt a mulge si servesc grupuri de interese internationale
  • +45 (63 voturi)    
   felicitari tovarasi (Luni, 11 februarie 2019, 12:25)

   loveparade [utilizator] i-a raspuns lui Kosmos

   lucrati si luni de dimineata?!
   • -12 (26 voturi)    
    ce concurs a dat Isarescu (Luni, 11 februarie 2019, 15:46)

    Kosmos [utilizator] i-a raspuns lui loveparade

    Pt postul ala?
    • +3 (7 voturi)    
     se poate .... (Luni, 11 februarie 2019, 21:41)

     asada [utilizator] i-a raspuns lui Kosmos

     ....si fara concurs !!!! Numai la psd-alde ai dat concurs sa mananci rahat pe acilea ,sau o faci pe degeaba !!???
     • -4 (10 voturi)    
      a coalizat cu psd 30 de ani (Marţi, 12 februarie 2019, 1:02)

      Kosmos [utilizator] i-a raspuns lui asada

      Ai zice ca e BNR e mosia sa
  • +38 (52 voturi)    
   Poti da si niste exemple (Luni, 11 februarie 2019, 12:38)

   Milka Man [utilizator] i-a raspuns lui Kosmos

   Ce zice Antena 3? Vai de capul tau...
   • -18 (44 voturi)    
    Exemplu (Luni, 11 februarie 2019, 14:05)

    Kosmos [utilizator] i-a raspuns lui Milka Man

    Licența de concesiune pentru exploatarea minereului de aur și argint din zona Roșia Montană, județul Alba nr. 47/1999 a fost atribuita pe vremea cand premier era ...cine? inco o data cine?
    Asa .
    In acelasi an ,1999, s-a transferat Rosia MOntana la Gold Corporation cand era premier ...cine?,,inca o data cine?
    Gold Corporation este detinuta de ?..cine? inca o data cine? Este el cautat de Justitia Romaneasca ?
    • +8 (22 voturi)    
     tot (Luni, 11 februarie 2019, 15:17)

     nahir [utilizator] i-a raspuns lui Kosmos

     ce te-ai chinuit să scoți la iveală ca să-i murdărești obrazul lui Isărescu, nu are nicio legătură cu subiectele discutate de acesta cu un condamnat penal la 8,5 ani pușcărie pentru furt (pe care l-a mai și recunoscut).
     Ai făcut exact ca gargamel care face afirmația că Johannis a revocat-o pe Kovesi, ca și când el nici usturoi nu a mâncat nici gura nu-i miroase.
     Măcar dacă consilierul pe probleme economice s-ar fi dus cu alte idei la întlnirea cu Isărescu, bazate pe realități economice și nu pe discuțiile purtate de consătenii lui dragnea la cărciuma din marginea satului Gruia, după două-trei bărdace de țuică.
    • +11 (17 voturi)    
     Comentariu sters de utilizator (Luni, 11 februarie 2019, 15:43)

     [anonim] i-a raspuns lui Kosmos

     • +1 (5 voturi)    
      il platim cu 1mil lei/an (Marţi, 12 februarie 2019, 1:09)

      Kosmos [utilizator] i-a raspuns lui

      Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a reafirmat ca rezerva de aur nu mai trebuie sa creasca, aratand ca de cate ori s-a depasit nivelul de 100 de tone "Romania a patit ceva".
    • +1 (15 voturi)    
     Ahhhh (Luni, 11 februarie 2019, 16:00)

     DT34 [utilizator] i-a raspuns lui Kosmos

     Parca si in articol si in comentariul de mai sus e vorba de BNR, banci.
     Numai cei fara argumente schimba subiectul...si trollii.
     Serios? "Primul contract prin care statul român a cooptat un partener strain pentru exploatarea de la Roșia a fost încheiat în 4 septembrie 1995" Cine era prim ministru in 1995?
     In alta ordine de idei, de ce schimbi subiectul?
    • +6 (16 voturi)    
     bun si care-i problema? (Luni, 11 februarie 2019, 16:30)

     AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui Kosmos

     Ce lege s-a incalcat printr-o licenta de concesiune. Da-l in gat pe infractor, du-te la DNA si fa plangere.
     Motiv mai tampit de ponegrire a lui Isarescu nu am vazut.
     • -3 (15 voturi)    
      uite , (Luni, 11 februarie 2019, 16:44)

      miculescu-rucar [utilizator] i-a raspuns lui AliKimiku

      iti dau eu un motiv :
      cat este in Canada dobanda la credite si cat este dobanda la mortgage si cat este in Romania ?
      sa nu vii cu lozinca "inflatia", ca Romania a avut ani buni cu inflatie scazuta si escartul intre dobanda platita de banci si cea incasata a fost la fel de mare !
      • +2 (4 voturi)    
       habar n-am cat dobanda la credite in Ca (Luni, 11 februarie 2019, 22:42)

       AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui miculescu-rucar

       Dar pot sa aflu.
       Dar ce stiu sigur ca aia nu au avut niciodata un condamnat penal in fruntea parlamentului si un altul consilier economic al PM.
       Nu inteleg ce treaba are ecartul? e stabilit de BNR sau ce?
       De piata si de riscuri ai auzit?
     • +1 (3 voturi)    
      in ce tara ai vazut (Marţi, 12 februarie 2019, 1:05)

      Kosmos [utilizator] i-a raspuns lui AliKimiku

      Ca un guvernator de banca nationala sa serveasca interesele altora decat cele ale tarii din care face parte?
  • +7 (15 voturi)    
   riiiiight (Luni, 11 februarie 2019, 16:08)

   liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui Kosmos

   mai... chiar daca ar fi asa... prefer Austria, SUA si Germania in loc de Rusia psdista!
   • -2 (16 voturi)    
    dar tarile alea (Luni, 11 februarie 2019, 16:46)

    miculescu-rucar [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

    enumerate de tine , te prefera ele oare pe tine ?
    ce sa faci tu acolo ?
    • -4 (8 voturi)    
     hahaha (Luni, 11 februarie 2019, 23:18)

     The Saker [utilizator] i-a raspuns lui miculescu-rucar

     excelent :)) genial :)
     • +2 (4 voturi)    
      magnific, (Marţi, 12 februarie 2019, 9:21)

      liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui The Saker

      fantastic, divin

      dar raspunsul este da... acele tari m-au preferat...
      am si primit niste invitatii la interviuri (pe care le-am refuzat) :P

      si apropos sa intelegi cu totul altceva decat spune cineva (Sau sa te prefaci) NU e dovada de inteligenta! dar na... postacii psd trebuie sa se laude intre ei!
    • +1 (3 voturi)    
     ce zic eu (Marţi, 12 februarie 2019, 9:15)

     liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui miculescu-rucar

     si ce intelegi tu...

     ca o paranteza... lucrez in IT... sunt convins ca ma prefera si ele daca as vrea sa emigrez... eu nu vreau da partidu tau iubit tot insista! acum om vedea!

     da era vorba de cu totul altceva decat ai inceles tu!
     e vorba ca decat sa fiu colonie ruseasca, prefer tarile alea any day!
   • +1 (3 voturi)    
    de acord (Marţi, 12 februarie 2019, 1:12)

    Kosmos [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

    Dar sistemul trebuie deparazitat de oamenii lui Brucan si ai lui Iliescu - Isarescu face parte din aceeasi clica numai ca serveste si alte interese
    • -1 (1 vot)    
     aici (Marţi, 12 februarie 2019, 9:16)

     liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui Kosmos

     posibil sa ai dreptate...
     problema e ca daca o sa fie schimbat acum Isarescu... o sa vina unu pus de psd... si o sa fie DEZASTRU!
 • +61 (67 voturi)    
  Personaj de roman (Luni, 11 februarie 2019, 12:17)

  Ochii_pe_voi [utilizator]

  S-ar putea scrie un roman despre viata si furturile lui Vâlkov, de la mita primită prin cimitire, la șoferul trimis să liciteze tablouri, Ar merita ! E o adevărată LEPRA, cunoscuta in lume, si e de datoria seviciilor sa afle ce interese (straine) slujeste acest penal-trădător când atacă repetat BNR si distruge credibilitatea Rom.
  • +21 (25 voturi)    
   De ce mai umbla liber Valcov ? (Luni, 11 februarie 2019, 13:55)

   Inapasevedeinvers [utilizator] i-a raspuns lui Ochii_pe_voi

   De ce instanta nu respecta legea si nu publica motivarea condamnarii astfel incat justitia sa-si urmeze cursul?

   Cine il protejeaza pe Valcov si de ce isi poate permite o incalcare a legii pe fata?
   Numai recomandarea lui dragnea ca "este un om de mare valoare" (poate stie el cat este valoarea totala a tablourilor si lingourilor inca ne-scoase la iveala) este suficienta pentru a bloca derularea conform legii a procesului?
   Poate se trezesc din somnolenta juristii care ar putea raspunde si eventual, ar putea declansa actiune impotriva instantei care il apara in mod vadit, pe acest infractor.
   • +1 (15 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Luni, 11 februarie 2019, 15:33)

    [anonim] i-a raspuns lui Inapasevedeinvers

    • +6 (10 voturi)    
     Comentariu sters de utilizator (Luni, 11 februarie 2019, 16:09)

     [anonim] i-a raspuns lui

    • -2 (2 voturi)    
     Numai ca Asta dicteaza Arimului Ministru (Luni, 11 februarie 2019, 17:35)

     Inapasevedeinvers [utilizator] i-a raspuns lui

     Ti se pare un oarecare?
   • -2 (12 voturi)    
    de ce mai umbla liber isarescu ? (Luni, 11 februarie 2019, 16:54)

    miculescu-rucar [utilizator] i-a raspuns lui Inapasevedeinvers

    in anii '90 a facut o afacere traznet ,adica "tun" cu tombacul ptr monede cumparat de bnr de la fima lu' tac-su !
    la momentul respectiv a fost o ancheta , ce sa intamplat cu ea ? s-a pus batista pe tambal .
    cu ce scop? sa fie mugurel constantin usor de butonat !
    • 0 (2 voturi)    
     O ancheta este o sentinta? (Marţi, 12 februarie 2019, 8:34)

     Inapasevedeinvers [utilizator] i-a raspuns lui miculescu-rucar

     Despre ce vorbim? Probabil ca ancheta s-a oprit in momentul in care nu s-a putut dovedi nimic. Sunt mii de anchete care nu demonstreaza nimic.
     Dar Valcov este condamnat de un tribunal pe baza unor dovezi materiale care sunt prezentate tribunalului si de altfel sunt si publice - pe motivul ca a fost cineva reclamat si respectiv s-a facut o ancheta nu se poate face un caz decat in clubul conspirationistilor: auzi ma! l-a gasit nevinovat, e clar ca e vinovat ca altfel nu-l scoteau nevinovat... asta imi explici dumneata cu batista pe tambal.
     Deci, pentru ca Isarescu a fst subiectul unei anchete in anii 90 care nu a dus nicaieri, Valcov poate sa dicteze Primului Mnistru al Romaniei orice aberatie care duce economia de rapa, doar ca sa-l salveze pe el si pe seful lui de puscarie.
     Halal natie de hoti.
 • +40 (48 voturi)    
  N-ai cu cine (Luni, 11 februarie 2019, 12:17)

  nistor.p [utilizator]

  Un fante de Danmaroaia si un economist penal scolit prin cimitire nu au cum sa inteleaga economia.
 • -26 (62 voturi)    
  Isa (Luni, 11 februarie 2019, 12:18)

  blackbeard [utilizator]

  Asta e unul din momentele in care face afirmatii rationale, corecte. Ar fi trebuit s-o faca de mai bine de 10 ani si sa fi utilizat parghiile bancii centrale/nationale inainte de criza de acum 10 ani. Poate-si spala pacatele, intr-un final, desi acum se simte incoltit de hienele penale.
  • +31 (43 voturi)    
   Ce te face sa crezi (Luni, 11 februarie 2019, 12:41)

   Milka Man [utilizator] i-a raspuns lui blackbeard

   ca Mugur Isarescu putea opri criza de acum 10 ani? E doar guvernatorul BNR, nu al intregii planete. Toate tarile au fost afectate. Nu mai vorbi daca nu ai cunostinte economice sau macar bunul simt de a citi despre ce s-a intamplat acum 10 ani...
   • +1 (23 voturi)    
    D Tusk intre 2007-2012 a fost prim-ministru al (Luni, 11 februarie 2019, 14:52)

    ty [utilizator] i-a raspuns lui Milka Man

    Poloniei. Polonia a fost singura tara fosta comunista care nu a intrat in criza.
    In Romania in aceeasi perioada au fost 2 guvernari: 2007 si 2008 guvernul Tariceanu sustinut de PSD care a "condus" tara spre criza si 2009 - mai 2012 guvernele PDL Boc si MRU care impreuna cu romanii au scos tara din criza. Romania a fost tara fosta comunista care a trecut pe crestere economica cel mai repede - 2011.
    • +5 (13 voturi)    
     Bun, si ce putea sa faca Isarescu totusi (Luni, 11 februarie 2019, 16:35)

     AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui ty

     Sa recapitulam, Polonia a fost si ea afectata de criza, a fost singura tara din UE care nu a intrat in recesiune adica cu crestere PIB sub 0. Sunt totusi lucruri diferite.
     Pct.2 - Polonia nu l-a avut pe Tradiceanu(sustinut de PSD) sa arunce cu bani in stanga si dreapta fix in anii de dinainte de criza.
  • +29 (39 voturi)    
   @blackbeard (Luni, 11 februarie 2019, 12:49)

   sfarleaza [utilizator] i-a raspuns lui blackbeard

   Expertule, niciuna dintre economiile puternice n'a fost pregatita pentru criza de acu 10 ani, daramite Romania! Cum ar fi putut Isarescu si economia romaneasca sa se scoata basma curata, cand nici macar nemtii, sau francezii, sau englezii, sau japonezii sau oricare altii iti plac tie n'au reusit decat cu chiu cu vai sa limiteze stricaciunile ?
  • +17 (27 voturi)    
   Tăriceanu. (Luni, 11 februarie 2019, 13:10)

   asavreau [utilizator] i-a raspuns lui blackbeard

   Este artizanul și principalul vinovat al crizei de acum 10 ani.A profitat de//învălmășeala//alegerilor și a ascuns datele.Și banii.3,5 miliarde-un așa zis fond de dezvoltare economică,care sa dezvoltat de nu sa mai văzut.
  • 0 (12 voturi)    
   Ptr finanțiștii d'astepti (Luni, 11 februarie 2019, 16:10)

   blackbeard [utilizator] i-a raspuns lui blackbeard

   Minunat, cum jigniți fără pic de jenă și erijati în mari finanțiști din spatele tastaturii. Denotă cunoștințele voastre și gradul de respect pentru cei de lângă, chit ca nu le împărtășiți opinia. Sunteți grozavi, domnilor, ce sa mai!

   Aveți memoria scurtă și citiți printre rânduri, bag de seamă. Nu am afirmat ca Isărescu putea opri criza (poate definiți cumva înțelesul absurd ca at fi fost capabil de asa ceva, inventat de voi), ci doar putea reglementa mai bine creditarea prin pârghiile de care dispunea. Poate ați uitat de creditele date cu buletinul gradele mari de îndatorare, chf etc. Omul își are părțile lui mai puțin bune, ca oricine. Nu tot ce a spus/ făcut, a fost bine sau mai puțin bine.
   Dar e mai ușor sa jigniți și prefer sa închei discuția aici, fiindcă prin comentariile voastre ați coborât nivelul discuției.
 • -45 (61 voturi)    
  Isarescu se simte cu musca pe caciula si (Luni, 11 februarie 2019, 12:27)

  xrogo [utilizator]

  fiind chemat maine la parlament ataca de azi la intimidare, poate o sa le taie cheful lui Zamfir si-a celorlalti din comisie sa-l mai intrebe de sanatate!
  • +13 (27 voturi)    
   ahahahaha (Luni, 11 februarie 2019, 13:46)

   liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

   coreeeect... pentru ca intotdeauna un om care respecta legea se simte cu musca pe caciula atunci cand il ataca un infractor!
  • +5 (19 voturi)    
   Ce spui, toarș X-Kroko? (Luni, 11 februarie 2019, 13:51)

   Spiky [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

   Ăia de la parlament abia știu să socotească restul ca să nu îi fraierească doamnele de la casieria mallurilor, sau șpăgarii care le plasează sacoșile cu bani.
   În rest sunt în plop și plopu-n aer, habaniști până-n măduva oaselor, și bagă fitile pentru ca să-și prostească electoratul.
   Abia leagă două trei cuvinte, ce să mai știe și economie - Vâlcov Lingău în Kavău știe doar să bage fitile și zâzanie, și să înjure. În rest, minte canci!
   Nu că matale ai avea în exces.... nici un postakomunistoid nu are.....
  • +5 (11 voturi)    
   așa e (Luni, 11 februarie 2019, 15:20)

   nahir [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

   iar mircică l-a învins pe Tedi. Măi frate, ce falcă i-a dat peste pumn ... de a văzut stele verzi.
 • +26 (30 voturi)    
  Pai da, mai intai banditii au avut curaj (Luni, 11 februarie 2019, 12:28)

  Habermas [utilizator]

  pentru ca au castigat alegerile cu minciuni sfruntate, si au vazut ca le-a mers. Cand ii intrebai de logica, iti raspundeau cu obraznicia jigodiei, ca "facem ce vrem noi pentru ca putem".

  Acum au intrat in infundatura si au curajul disperarii.
 • -44 (58 voturi)    
  un penal vb cu un alt penal (Luni, 11 februarie 2019, 12:30)

  vodatepes [utilizator]

  un penal vb cu un alt penal. Nu ar fi mai bine sa mergeti la Jilava impreuna. Penalul Isarescu sa spuna ce s-a facut cu cele 21 miliarde de euro imprumutati de Romania in timpul crizei si sa ne spuna cand va recupera datoria istorica pe care o are Germania fata de Romania din timpul celui de al doilea razboi mondial? In rest sa ii vedem la vorbitor
  • +12 (22 voturi)    
   psd (Luni, 11 februarie 2019, 13:44)

   deville2010 [utilizator] i-a raspuns lui vodatepes

   sa traiasca! FMM vodatepes.
  • +7 (17 voturi)    
   De cine e vorba, tovarase ? (Luni, 11 februarie 2019, 13:53)

   midufi [utilizator] i-a raspuns lui vodatepes

   draknea, veorica, ciordache... probabil

   Jos cuma rosie: psd-alde-udmr !
  • +3 (19 voturi)    
   Nu-ti pasa deloc de tezaurul roman aflat la rusi (Luni, 11 februarie 2019, 13:54)

   midufi [utilizator] i-a raspuns lui vodatepes

   Postac platit in copeici.
   Jos ciuma rosie: psd-alde-udmr !
   • -6 (20 voturi)    
    Dar tezaurul de la Londra? (Luni, 11 februarie 2019, 14:35)

    D-or [utilizator] i-a raspuns lui midufi

    O sa-l cerem inapoi mult si bine cu caciula-n mina.

    Asta in cazul fericit in care nu ni se va deconta din el o "primavara" simaidemocratica sau separatista.
    • 0 (14 voturi)    
     ehhh (Luni, 11 februarie 2019, 15:02)

     transpenibilus [utilizator] i-a raspuns lui D-or

     Tezaurul ROMANIEI e la Moscova, nu minti ivane. Cand ni-l dati inapoi??
     • +3 (5 voturi)    
      Tezaurul (Luni, 11 februarie 2019, 23:21)

      The Saker [utilizator] i-a raspuns lui transpenibilus

      e la Londra
      • -3 (3 voturi)    
       ehh (Marţi, 12 februarie 2019, 0:39)

       transpenibilus [utilizator] i-a raspuns lui The Saker

       Minti ca o mazeta ruseasca. Tezaurul Romaniei e si azi la MOSCOVA. Doar ca nu vreti sa ni-l inapoiati, voi rusii.
       V-ati construit metrou pe tezaurul romanilor, ati trimis astronauti in spatiu, ati finantat Cuba si ati facut multe mizerii cu valori din TEZAURULROMANIEI. Daca era la Londra v-ati fi sters pe bot, ciolavechilor.
    • +3 (11 voturi)    
     Mars la coteata postac (Luni, 11 februarie 2019, 16:41)

     AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui D-or

     V-ai gandit vreo secunda de ce zeci de state isi tin rezervele de aur la Banca Angliei si nu la Banca Rusiei? FMM de rusi nenorociti.
     • -1 (11 voturi)    
      Sunteti la pret redus? Eu n-am stapini. (Luni, 11 februarie 2019, 17:08)

      D-or [utilizator] i-a raspuns lui AliKimiku

      O tot tineti langa cu postacul rus ca unic argument contra oricui.

      N-am si nici nu o sa am vreodata vreo afinitate pentru rusi. Si nici vreun stapin, de oricare ar fi el.
      • -2 (2 voturi)    
       ne scuzati, v-am confundat cu Ivan (Luni, 11 februarie 2019, 22:46)

       AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui D-or

       Fiindca ganditi ca el in 90% din cazuri. Si daca chiar nu intelegeti de ce aurul se tine acolo inseamna ca sunteti un tolomac roman adevarat. Din neamul lui Valcov!
 • +35 (43 voturi)    
  Comment sters de user (Luni, 11 februarie 2019, 12:35)

  qwerasdf [anonim]

 • +29 (39 voturi)    
  Respect, dle Guvernator! (Luni, 11 februarie 2019, 12:50)

  lasa [utilizator]

  M-am speriat acum, cred, doua saptamani ca ati raspuns la comanda politica si ati intervenit pe curs. Era o surpriza ..neplacuta.
  Cum ii raspundeti acum dlui .......nu conteaza numele.....aparati nu numai BNR-ul dar si Romania si credibilitatea ei internationala! Dvs ati fost primul care a mentionat cum ne-a aruncat un analfabet, Ceausescu, in afara hartii financiare mondiala, prin returnarea timpurie si completa a imprumutului cu FMI, din acea perioada, Acum alt analfabet (sa nu uita de Orlando) reusesc sa ne duca spre aceeasi rapa.
  • -4 (14 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Luni, 11 februarie 2019, 16:12)

   [anonim] i-a raspuns lui lasa

   • -1 (1 vot)    
    E vreunul, la chei, sa nu fi colaborat? (Luni, 11 februarie 2019, 22:10)

    lasa [utilizator] i-a raspuns lui

    As vrea si eu o lista, cu toate numele grele, care N-AU AVUT legaturi cu fosta securitate.
    Am face o opozitie pe cinste, la Scaeni!
    In ceea ce il priveste pe Isarescu, mai degraba legatura cu Masoneria ar fi de studiat.
    Dar.......omul chiar e profesionist ! Macar ca nu pune botul la Teleorman.
    Da, stiu de dilema din 2000, cand a fost votat Iliescu, ca fiind raul mai mic, fata de Vadim. O rusine nationala, ca si votul din mai 90, cand l-au dispretuit pe Ratiu, singurul onest din acea cursa.
    Astia sunt romanii, atat au inteles ei dupa 50 de ani de slugarnicie fata de Moscova
  • 0 (0 voturi)    
   Aha, o ironie fina. (Marţi, 12 februarie 2019, 14:21)

   D-or [utilizator] i-a raspuns lui lasa

   Ca sa fim pe harta financiara trebuie sa cotizam cu dobinzi ... O taxa de protectie, un bir modern.
 • +30 (42 voturi)    
  Bravo domnule Isarescu ! (Luni, 11 februarie 2019, 12:50)

  Sorin_ [utilizator]

  Bravos domnule guvernator !

  Aceasta este atitudinea dorita de societatea civila ! Intreg BNR nu poate fi injosit de un grup infractional organizat ! Este de laudat cum BNR ajunge sa se pozitioneze de partea societatii civile si astfel guvernul si consultantii "ultra-mega-super specializati" sa fie ironizati si limitati in actiuni.
  Acesta este inceputul unui razboi pe fata intre PSD si BNR ! Sa vedem cu ce contraataca pesedeul !
  • -4 (14 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Luni, 11 februarie 2019, 15:56)

   [anonim] i-a raspuns lui Sorin_

 • -17 (33 voturi)    
  Daca nu exista trebuia inventat (Luni, 11 februarie 2019, 13:15)

  Fides [utilizator]

  Sa ne traiesti Manole. Eu cred ca si-a intocmit CV-ul. Abia asteapta bancile sa-l adopte. Si da, sa nu-si faca griji, poate ca apusul e rasaritul vazut de la spate (imi cer scuze pt. plagiat).
  Aroganta lui Valcov este depasita de infumurarea lui. Cum sa afirmi ca ”Noi nu avem voie sa primim sfaturi”, iar dupa o fraza sa continui ca ”Inainte de a veni cu acuze din astea nu ar fi mai normal sa vii la noi sa discuți?” - pai ce sa mai zici, cand in infatuarea lui, el stie tot ce e scris in stele?
  Eu raman la parerea ca trebuie reales in fruntea BNR - merita un destin pe masura celor 30 de ani in functie.
 • +19 (29 voturi)    
  Ce ciudat... (Luni, 11 februarie 2019, 13:20)

  ElDiablo [utilizator]

  Dupa ce ai fost la putere 3/4 din anii scursi de la asa zisa revolutie din '89, sa vii acum sa sustii ca activitatea BNR nu a fost buna, e curata ipocrizie si prostie. Tipic sobolanilor din psd. Adica pana acum a fost bine si dintr-o data BNR si Isarescu sunt membrii statului paralel si iamicii natiunii.
  • +4 (10 voturi)    
   pai PSD-ul e la butoane din 1989 pana acuma .... (Luni, 11 februarie 2019, 14:12)

   viziru [utilizator] i-a raspuns lui ElDiablo

   pai PSD-ul e la butoane din 1989 pana acuma .... toate instirutiile judetene sunt infestate de PSD-isti, alte guvernari au fost sabotate de oamenii lor, problema ar mai fi cum ar mai fi dar sunt incompetenti, hoti si mincinosi .....
 • +10 (18 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Luni, 11 februarie 2019, 13:54)

  [anonim]

 • -10 (24 voturi)    
  e groasa ptr Finanta... (Luni, 11 februarie 2019, 14:46)

  demaGOGU [utilizator]

  ...daca insusi matrozul intereselor financiare internationale din Ro a fost scos din rezervatia calduta ptr a combate la baioneta taxa pe lacomie

  in sine un semn ca e vorba de o taxa buna ptr romani!
 • 0 (8 voturi)    
  Banii sunt o minciună. (Luni, 11 februarie 2019, 15:06)

  Con_stan_tin [utilizator]

  Sistemul Bancar este o imagine oglindită a economiei. Degeaba modifici oglindirea, cum vrea Vâlcov, realitatea nu se schimbă. Economia trebuie schimbată pentru a obține finanțe mai sănătoase.
 • +2 (6 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Luni, 11 februarie 2019, 17:08)

  [anonim]

 • -5 (15 voturi)    
  Locul lui Isarescu e la puscarie (Luni, 11 februarie 2019, 19:19)

  eucomentez [utilizator]

  Dupa sirul de abuzuri de care e responsabil BNR locul lui Isarescu e la puscarie. Lista e lunga, cine e interesat sa se documenteze. De la devalizarea bancilor din anii 90 pana la frauda numita 'credite in franci elvetieni' - problema nerezolvata inca, BNR intr-o tara normala ar avea mai multi puscariasi ca parlamentul.
 • -1 (9 voturi)    
  sfaturi (Luni, 11 februarie 2019, 19:23)

  AMDATi [utilizator]

  "Banca Națională nu are voie să dea sau să primească sfaturi".
  ...
  Sfaturi de la Isărescu - https://www.focus-energetic.ro/sfaturi-de-la-isarescu-10593.html
 • -1 (5 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Luni, 11 februarie 2019, 22:52)

  [anonim]

 • -2 (4 voturi)    
  halal (Marţi, 12 februarie 2019, 2:27)

  Dedalus [utilizator]

  Multi cred ca il vor zidit in peretii BNR (la figurat) pe guvernator, pentru motivul uman de a nu-i fi oprit sa ia credite in disperare, mult dincolo de capacitatea de rambursare.

  In loc sa plateasca pentru nesabuinta lor, acum cauta vinovati, Si cel mai la indemana este Isarescu,

  ///

  Alte atacuri au la origine intentii destabilizatoare promovate de oficine dughiniste sau de grupurile de prosti angajati din cotizatiile PSD sa scrie tot felul de tampenii.

  Se adauga prostii bine intentionati care cred ca trei pagini citite pe Wiki le asigura dreptul de a sti cum e mai bine in politica monetara.

  ///

  Unde sunt insa intelectualii nostri? Iarasi tac in papusoi. Halal! Cu asa prieteni nu-mi mai trebuie dusmani,


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by