Aproximativ jumătate dintre economiștii americani susțin că economia statului va intra în recesiune până la finalul anului următor, iar un sfert dintre aceștia consideră că recesiunea va începe în 2021, informează Associated Press.

HotNews.roFoto: Hotnews

Aceste date au fost furnizate de ultimul studiu realizat de Asociația Națională pentru Economia Afacerilor. Doar 10% dintre economiștii intervievați au fost de părere că recesiunea își va face simțite efectele chiar din acest an. La cealaltă extremă, 11% dintre economiști au răspuns că recesiunea va putea fi evitată până în 2021.

Economia și-a început expansiunea în iunie 2009, când Marea Criză s-a sfârșit. Dacă expansiunea economiei va continua până în luna iunia a acestui an, atunci această ar fi cea mai lungă perioadă de expansiune economică din istorie.

Față de alte perioade de acest tip, expansiunea economică la care am asistat în ultimii doi ani a fost moderată, cu o creștere economică anuală de 2%.

Mulți economiști sunt de părere că această expansiune lentă este motivul pentru care perioada de dinainte de recesiune a fost prelungită cu succes atât de mult timp.