În cadrul operațiunii ICEBERG, grupul de lucru constituit la nivelul ANAF din 250 de inspectori, a demarat procedura de inspecție fiscală pentru 80 de contribuabili, conform unui comunicat al instituției. Agenția a estimat un risc de 259,3 milioane lei.

Mihaela Triculescu, presedintele ANAFFoto: Guvern

În ceea ce privește contribuabilii mari, administrați de DGAMC București, inspectorii au fost identificat 13 firme pentru care s-a demarat inspecția fiscală, iar nivelul riscului estimat este de peste 102,2 milioane lei.

Pe zona de contribuabili mijlocii, este vorba de 67 în această situație, iar nivelul riscului estimat este de peste 157,1 milioane lei.

"Selecția contribuabililor a fost efectuată în baza riscurilor estimate și cuantificate, în urma controalelor operative derulate de inspectorii antifraudă. Pentru efectuarea inspecției fiscale la contribuabilii administrați de către DGAMC București, au fost selectați 50 de inspectori fiscali cu experiență în zona verificărilor fiscale. Pentru contribuabilii mijlocii selectați în scopul efectuării inspecției fiscale, au fost relocate 67 de echipe de inspecție fiscală, care sunt coordonate centralizat și unitar în ceea ce privește tratamentul fiscal aplicat, pentru acoperirea riscurilor identificate", menționează sursa citată.

​Recent, Virgil Pîrvulescu, vicepreședinte ANAF, a declarat în cadrul unui eveniment organizat de PwC că sunt în analiză 487 de contribuabili în cadrul operațiunii.

"Am selectat împreună cu Mihaela Triculescu un număr de 50 de inspectori care nu sunt salariații Direcției Generale de Administrare a Marilor Contribuabili, înca 100 de de inspectori care nu sunt salariați a-i Direcției Generale de Administrare a Marilor Contribuabili și încă 100 inspectori inspectori antifraudă pentru a încerca să ne pliem pe riscurile generale. Când ne referim la Iceberg ne referim la contribuabili care în evidențele noastre fiscale figurează cu cele mai mari riscuri", a spus Pîrvulescu.

Vezi mai multe aici: Operațiunea Iceberg: Au fost selectați 487 contribuabili și în funcție de riscuri vor fi efectuate inspecții fiscale. Șefa ANAF, Mihaela Triculescu, a ales 250 de inspectori