Ora Guvernului s-a lasat cu jigniri din partea ministrului finanțelor, Eugen Teodorovici, la adresa opozitiei. În plenul Camerei Deputaților, unde a fost chemat sa dea explicatii cu privire la efectele OUG 114/2018, el a folosit un limbaj care nu face cinste funcției de ministru. Astfel referindu-se la membrii opoziției, în special la cei din USR, a folosit cuvinte ca "măscărici" sau a "năsui", făcând referire la Claudiu Năsui.

Eugen Teodorovici, ministrul finantelorFoto: Guvern

"Există această deschidere pentru dialog din partea tuturor miniștrilor din Guvern. (...) OUG 114 este actul normativ cel mai curajos și îndrăzneț de după Revoluție. (...)

OUG susține autoritătile publice locale. Am creat fondul de dezvoltare și investiții. Alocăm 10 miliarde euro. (...) Ordonanța susține sectorul construcțiilor. Am crescut salariul minim brut la 3.000 lei", a afirmat ministrul Finanțelor.

  • .Sunt mulți măscărici, din păcate plătiți din bani publici. E atat de simplu să te uiti printre... (cei din Parlament n.r.) ca să-i numești... ”A năsui” (aluzie la deputatul USR Năsui-n.red), spune DEXul, e ”a se obrăznici, a-și lua nasul la purtare, a se compara cu cineva mai mare și mai puternic”. Nu aveți nicio logică și nicio înțelegere. Cum se poate ca multinaționalele să aibă profit de sub 1%?
  • Romania are cea mai mare diferență între rata dobânzii la credite și cea la depozite. (...) Dublu față de media la nivel european. (...) Cu 40% mai mare decât cea din Polonia. Nu o spun eu, ci Autoritatea bancară europeană. Băncile comerciale nu mai creditează economia reală. (...) ROBOR la 3 luni aproape s-a dublat de la o lună la alta în 2017. În 2018 sistemul bancar a avut un profit record de 7 mld lei, potrivit Ziarului Financiar.
  • Vom promova, dacă este cazul, alternative (pentru a se modifica ordonanța n.r.), doar dacă acestea vor fi echitabile pentru cetățeni, față de economia romanească.

Varujan Vosganian (ALDE) a spus că are două vești, una bună că OUG 114 este un act îndrăzneț și curajos, iar vestea proasta este tot că e un act îndrăzneț și curajos. El a precizat că nu merge pe ideea anulării OUG, ci ameliorării ei.