Senatorii din Comisia de Buget-Finanțe-Bănci au votat marți amânarea luării unei decizii privind Raportul care trebuie întocmit pe marginea OUG 114/2018, la solicitarea ministrului Eugen Teodorovici, care a spus că Guvernul va discuta în perioada imediat urmatoare propunerile mediului de afaceri. Reprezentanții Opoziției au atras atenția asupra intențiilor ascunse ale PSD - adoptarea tacită în Senat la 1 martie. Senatorul PNL Florin Cîțu a solicitate Comisiei de Strategie și Prognoză analiza de impact a OUG 114.

Eugen TeodoroviciFoto: Hotnews

Reamintim că pe 1 martie agenția de rating Standard& Poor`S va comunica ratingul acordat României, iar declarațiile ministrului de Finanțe cum că există o deschidere spre o discuție cu reprezentanții mediului de afaceri. Estimările bancherilor converg spre scenariul în care S&P nu va downgrada România, dar opțiunile rămân totuși deschise.

Teodorovici a mai spus marți că există „voință politică” pentru o asemenea discuție. ”Colegii mei din Guvern poartă discuții pe fiecare sector în parte și dacă vor rezulta amendamente pe această ordonanță, care să păstreze principiile ordonanței 114, dar care pot aduce un plus pentru economia din România pentru persoane fizice și juridice, o să o facem”, a mai spus Teodorovici.