Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, a anunțat miercuri că de luni va fi lansată a două emisiune Tezaur din acest an, urmând a fi vorba despre patru maturități.

Emisiune Tezaur - pagina de Facebook a MFPFoto: MFP

"Din data de 4 martie lansăm o a doua emisiune de titluri de stat pentru populație, în cadrul Programului Tezaur, adăugând o nouă maturitate la un an. Vom avea la un an cu o rată de dobândă de 3,5%, la doi ani de 4%, la trei ani, de 4,5%, și la 5 ani la 5%. Sunt investiții sigure cu dobânzi neimpozitate, transferabile, cu o seamă de facilități pe care Ministerul de finanțe în anul 2018 le-a înglobat în acest pachet", a spus ministrul Finanțelor.

Conform unui comunicat al instituției, în data de 22 februarie s-a încheiat perioada de subscriere pentru emisiunile de titluri de stat destinate exclusiv populației lansate de cu maturități de 2, 3 și 5 ani, iar suma investită de români a fost de 694.429.573 lei.

Titlurile de stat au putut fi achiziționate atât prin unitățile operative ale Trezoreriei Statului, cât și prin rețeaua de oficii poștale ale Companiei Naționale Poșta Română. Acestea au putut fi cumpărate de către persoanele fizice rezidente care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii, iar veniturile obținute sunt neimpozabile.