- Ratingurile României continuă să fie susținute de nivelurile moderate ale datoriei externe private și publice.
- În opinia noastră, eficacitatea instituțională a României rămâne slabă, ceea ce constrânge ratingurile.
S&P menține ratingul la BBB- dar, la cererea Guvernului, va reveni cu perspectiva peste două săptămâni

Experiențe personale: 5 tineri din România povestesc cum au folosit pandemia pentru a se reinventa
Cum să devii imun la reclame pentru a nu-ți arunca banii aiurea. Ghidul minimalistului fericit
România și trenurile internaționale - O istorie de 130 de ani, de la trenurile ce parcurgeau peste 3.000 de km până la rutele mult mai scurte din prezent
Walker, Texas Ranger, se întoarce! / Vești bune pentru fanii Indiana Jones / Noi dovezi despre formarea găurilor negre supermasive
Și înființată o secție specială de investigare a agentiilor de evaluare financiara.
Sau, și mai bine, ratingul de țară să fie dat numai de către o agenție națională de ievaluare financiară. Publicat în MO si stabilit prin OUG.
In felul asta propagandei A3 i-a fost luata din mana o arma, Guvernul nu mai poate da inapoi, are 2 saptamani sa rezolve chestiunile controversate legate de "taxa pe lacomie" (care exista si in alte state UE, in forme diferite).
E interesant si cum apreciaza pozitiv aceasta agentie, la modul general, tara noastra:
"România continuă să beneficieze de poziții solide fiscale și externe"
"nivelurile moderate ale datoriei externe private si publice" (multe state UE sunt supraindatorate)".
Sunt aprecieri mai rare pe la noi, unde propaganda pro sau contra e isterica.
Agentia are mare dreptate in ce priveste slabiciunea eficientei institutionale in Romania, multe organisme de stat nu isi fac treaba cu randament bun, unele devin chiar parte a problemei de administrare a tarii in loc sa fie parte a solutiei.
Lower medium grade, cum are Romania prin calificativul BBB (indiferent ca e -+ sau nu), ne plaseaza in aceeasi categorie cu tari ca Italia, Portugalia, Ungaria, Rusia sau Bulgaria si mai bine decat Grecia sau Croatia.
Daca vrem in anii ce vin sa urcam o categorie, sa trecem de la BBB la A (unde e Polonia de ex) e absolut necesar sa avem o administratie centrala care functioneaza mult mai eficient, sa reducem deficitul de cont curent si cel bugetar si mai ales sa incetam "topaiala legislativa" cu care stresam mediul de afaceri.
Partile rele a ceea ce se intampla acum sunt evidente pt toata lumea.
Partea "buna" e ca in acest moment politicienii s-au lamurit ca in astfel de initiative vor intampina multa opozitie, iar mediul de afaceri (bancar sau nu) e avertizat ca exista limite la "lacomie" si ca politicieni "populisti" l-ar putea taxa dur daca au sustinerea populatiei nemultumite de dobanzile mari la credite si alea mici la depozite.
Hai PSD-aci, curaj.
BNR- in toamna pleaca seful.
Aveti ce meritati, asa ca luati saracie cu polonicul! hahahahaha
Oricum votanții PSD nu sunt interesați de Ratingul țării, ei vor sa li se dea si lor ceva la pensie ca uite cum unii au pensii speciale.
ce conteaza ca dobanzile nu au scazut, pretul la gaze nici atat, iar firma care vinde suc nu plateste nimic in plus ?!
oare nu stiu cei de la S&P cat de destepti sunt dragnea, teodorovici si valcov ?! ei n-au nevoie sa se consulte cu nimeni, ei stiu foarte bine ce este bine pentru Romania si nu au nici o problema sa dea un oug care sa modifice oug-ul pe care tocmai l-au adoptat.
cum isi permite agentia asta care in 2008 dadea rating AAA la junk-uri, aservita lui soros, multinationalelor si bancilor lacome, sa spuna ca oug 114 nu este buna pentru Romania ?! cine sunt persoanele care au informat agentia ?! sa ne spuna imediat, sa poata face luju.ro o plangere penala sefului S&P pentru ca a falsificat datele care stau la baza deciziei.
niste dezinformati si astia de la S&P, la fel ca si cei din UE. niste asupritori.
la alegeri sa votati patriotii : dragnea, valcov, teodorovicc, serban nicolae, dancila, iordache (cel cu gestul patriotic cu degetele in sus), radulescu (cel cu mitraliera) s.a.m.d. o multime de oameni deosebiti, toti unul si unul.