Portalul ANAF generează erori de accesare, de dimineață, informând că se identifică soluţii de utilizare optimă a tuturor resurselor. Între timp, au fost momente când site-ul și-a revenit. Atunci când s-a întâmplat acest lucru, apărea următorul mesaj: "Serviciul Spatiul Privat Virtual este momentan indisponibil. Ne cerem scuze pentru inconvenientele create si va multumim pentru intelegere".

Pagina ANAF nefunctionalaFoto: ANAF

Ora 12:30 Portatul ANAF funcționează

Ora 10:50: Un nou mesaj este afișat: Serviciul este momentan indisponibil. Ne cerem scuze pentru eventualele inconveniente. Vă mulţumim pentru înţelegere!

Ora 10:45: Site-ul a picat, din nou

Zero lei au fost cheltuiți anul trecut pentru informatizare.

În teorie, în bugetul pe 2019 au fost alocați bani pentru informatizarea ANAF. La fel ca în cazul autostrăzilor, de la alocare la construcție e un drum lung, foarte lung sau prea lung.

De serverele instituției se ocupă Centrul Național pentru Informații Financiare, structura informatică, înființată în 2017, ce are ca obiectiv unificarea tuturor bazelor de date legate de fiscalitate, cu susținerea STS.

Zero lei au fost cheltuiți anul trecut pentru modernizarea sistemului informatic, potrivit proiectului de buget. Anul acesta este alocată o sumă de 9,5 milioane lei, iar pentru anul viitor este prognozată cheltuirea a 3,6 milioane lei. Pentru proiectul de modernizare a administrației fiscale este alocată o sumă de 31.000 lei.

Vezi mai multe aici: Jocul “World of ANAF”: o mică recenzie. Ar trebui să fie ușor de avansat, dar tot la nivelul 1 am rămas. Harta Fiscurilor informatizate

Surse familiarizate cu discuțiile purtate cu Banca Mondială au declarat pentru cursdeguvernare.ro că Ministerul de Finanțe a notificat instituția financiară în noiembrie 2018 că nu dorește să mai finalizeze proiectul de reformă al ANAF demarat în aprilie 2013. De precizat: informația că Ministerul de Finanțe a decis să oprească proiectul de reformă al Fiscului derulat cu Banca Mondială nu a fost comunicată publicului român.

Vezi mai multe aici:Finanțele aruncă la coș definitiv contractul de modernizare a ANAF cu BM: 6 ani și 18 milioane euro pe apa sâmbetei