​Actul normativ care prelungește termenul de depunere a Declarației Unice vorbește și despre Campionatul European de Fotbal 2020. Astfel, potrivit proiectului, entitățile organizatoare, inclusiv filialele nerezidente ale acestora, implicate în activitățile de pregătire, organizare şi desfăşurare a turneului nu sunt contribuabili în înțelesul impozitului pe profit pentru aceste activități iar veniturile obținute/realizate de acestea din România sunt venituri neimpozabile în înțelesul impozitului pe veniturile obținute din România de nerezidenți.

Ministerul Finantelor PubliceFoto: Hotnews

Vezi proiectul aici

De asemenea, După punctul 1 al Articolului II din Legea nr. 145/2018 pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 18/2018 privind adoptarea unor măsuri fiscal-bugetare și pentru modificarea și completarea unor acte normative, se introduc două noi puncte, punctul 11 și 12 cu următorul cuprins:

„Activitățile desfășurate de entitățile organizatoare ale Turneului final al Campionatului European de Fotbal 2020, inclusiv filialele nerezidente ale acestora, implicate în pregătirea, organizarea şi desfăşurarea Turneului final al Campionatului European de Fotbal 2020 nu conduc la existența unui sediu permanent în România.

  • Veniturile obținute/realizate de persoane juridice străine, altele decât cele menționate, implicate în pregătirea, organizarea și desfășurarea Turneului final al Campionatului European de Fotbal 2020 sunt venituri neimpozabile în înțelesul impozitului pe profit și sunt venituri scutite în înțelesul impozitului pe veniturile obținute din România de nerezidenți, după caz”

Ce mai spune proiectul, conform unui comunicat al instituției, este că termenul de depunere a declarației unice și a Formularului 230 va fi extins până la 31 iulie 2019.

"Ministerul Finanțelor Publice propune printr-un proiect de act normativ extinderea până la 31 iulie a.c., a termenului până la care contribuabilii, persoane fizice trebuie să depună Declarația Unică privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale, precum şi a formularului 230 „Cerere privind destinația sumei reprezentând 2% sau 3,5% din impozitul anual pe veniturile din salarii și din pensii”, se arată în comunicat.

Tot până la 31 iulie 2019 se extinde și termenul pentru plata impozitului pe venit și a contribuțiilor sociale obligatorii, datorate de persoanele fizice în situațiile reglementate de Codul fiscal.

"Contribuabilii care au depus până la 31 iulie 2018 Declarația Unică, beneficiază de o bonificație de 5% din impozitul pe venit aferent anului 2018 și plătit integral până la 31 iulie 2019. Bonificația se acordă corespunzător și pentru contribuțiile sociale datorate potrivit legii. Declarația se completează și se depune de către persoanele fizice care realizează, individual sau într-o formă de asociere, venituri din România şi/sau din străinătate, și de cele care datorează impozit pe venit și contribuții sociale obligatorii", informează MFP.

Declarația Unică se depune online, atât prin intermediul Spațiului Privat Virtual (SPV), pe baza de nume utilizator și parolă, sau cu certificat digital calificat, cât și prin intermediul portalului e-guvernare.ro.