Game of Thrones, finală cu episoade puține, dar lungi și epice ● Serialul real al urzelii tronurilor între giganții tech anunță azi și el un nou sezon: bătălia pentru jocuirle video ● Un simbol al legăturii Regatului Unit cu continentul este afectat grav de Brexit

HotNews.roFoto: Hotnews

HBO anunță episoade de lungimi-record pentru sezonul 8 din „Urzeala tronurilor”

Ultimul sezon bate la ușă, iar HBO a avut mare grijă să-l țină sub cel mai mare secret. În afară de un trailer și câteva imagini promoționale, fanii nu știu mare lucru despre ce le va aduce. Dar HBO a ținut totuși să mai adauge un amănunt într-o conferință de presă de vineri: lungimea episoadelor. Sezonul final are doar șase episoade, dar patru dintre ele vor fi mai lungi decât în mod obișnuit. Iată-le:

Episodul 1 (14 aprilie): 54 minute

Episodul 2 (21 aprilie): 58 minute

Episodul 3 (28 aprilie): 1h 22 min.

Episodul 4 (5 mai): 1h 18 min.

Episodul 5 (12 mai): 1h 20 min.

Episodul6 (19 mai): 1h 20 min.

Game of Thrones

Game of Thrones

Foto: CBS

Producătorii David Benioff și D.B. Weiss au mers și în trecut pe episoade extra-lungi în final de sezoane. Dar, deși va avea mai puține episoade, Sezonul 8 va fi aproape la fel de lung ca timp cu Sezonul 7: 432 de minute față de 440.

HBO mai are de anunțat numele episoadelor, dar lungimile lor dau naștere la speculații că al treilea – care va fi cel mai lung din întregul serial – va replica faimoasa „Bătălie de la Winterfell” într-una cu Regele nopții și armata morților. A trecut mai bine de un an de la finalul Sezonului 7, premiat la Emmy, dar din fericire nu mai avem mult de așteptat. (10tv.com)

Google are de ani buni un plan secret pentru o industrie de 140 de miliarde de dolari: atacul începe azi. Cele mai înspăimântătoare cuvinte pe care le poate auzi un întreprinzător sunt: „Vești importante! Google intră pe domeniul tău”. Google poate fi înlocuită în propoziție cu Amazon, Microsoft sau alt gigant. Dar acum, Google e pe cale să recunoască un efort făcut timp de mulți ani pentru a ataca o piață de 140 de miliarde de dolari: jocurile video. Anunțul oficial va veni la Conferința Dezvoltatorilor de Jocuri de la San Francisco. Detaliile cu care Google îi va ataca pe Amazon (care deține Twitch), Facebook (Oculus) și Microsoft (Xbox) sunt încă secrete. Dar mulți observatori cred că intrarea în joc a lui Google se va baza pe:

Cloud. S-a tot vorbit că Google lucrează la un serviciu de streaming pentru jocuri bazat pe cloud și numit „Proiectul intern Yeti”. Marea problemă cu jocurile în streaming este că utilizează uriașe volume de date și bandă largă. Așa că, dacă Google a făcut progresele mari sperate, va fi important.

O componentă hardware. Nu ar fi multe de spus, doar faptul că Rick Osterloh, care este șeful pentru hardware și vicepreședinte senior pentru dispozitive, a anunțat pe Twiter prezentarea lui Google de la conferință. De ce ar fi făcut-o el, dacă nu ar fi vorba și despre un dispozitiv?

Un controller separat. Alt subiect interesant: un patent obținut de Google pe 31 ianuarie pentru un controller de nouă generație pentru jocuri video, care pare a fi proiectat pentru streaming.

Dacă Google se ridică la înălțimea așteptărilor, s-ar putea vorbi de lansarea unui „Netflix pentru jocuri video”, după cum spunea un observator, care ar putea cu adevărat să zguduie întreaga piață. Dar destui analiști cred că va fi aproape imposibil, având în vedere complexitatea și forța concurenților. E bine de ținut minte că nici companiile uriașe și pline de resurse bănești nu reușesc întotdeauna, chiar dacă pun totul la bătaie. Să ne amintim de Google+, care trebuia să o anihileze pe Facebook când s-a lansat, dar nu a prins și va fi închis oficial luna viitoare. (Inc.com)

Eurostar le spune clienților: „Nu călătoriți!”

Compania feroviară îi anunță pe pasageri să călătorească de la Paris la Londra „doar dacă este absolut necesar”. Serviciile sale sunt afectate de întârzieri mari și cozi lungi din cauza protestelor ofițerilor vamali francezi. Duminică au fost anulate patru trenuri. Alte trei au fost anulate luni, două marți și unul pentru miercuri. Compania anunță că biletele pot fi schimbate gratis, sau pasagerii afectați pot cere rambursarea banilor.

Eurostar

Eurostar

Foto: Wikipedia

„Recomandăm să se calătorească doar dacă este absolut necesar”, își sfătuiește Eurostar pasagerii pe website. „Toate trenurile Eurostar sunt afectate de lungi întârzieri la Paris Nord din cauza acțiunilor de protest ale vameșilor francezi până pe 19 martie”.

Ofițerii vamali cer salarii mai mari și condiții de lucru mai bune. Ei mai cer și creșterea numărului personalului, despre care spun că va fi necesar după Brexit pentru procesarea documentelor cetățenilor britanici care nu vor mai avea pașapoarte ale Uniunii Europene. Săptămâna trecută, sindicatele franceze reprezentând 17.000 de funcționari vamali au respins o ofertă a guvernului de majorare a fondului de salarii cu 14 milioane de euro. (BBC News)