​Forumul de Afaceri România – Iordania, programat pentru marți, 26 martie , nu va mai avea loc, ca urmare a faptului că întreaga delegație a Regatului Hașemit al Iordaniei și-a anulat vizita oficială în România, se arată într-un comunicat de presă al Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR). Această anulare a vizitei are la bază declarațiile premierului Viorica Dăncilă cu privire la mutarea ambasadei la Ierusalim.

Viorica DancilaFoto: Captura Antena 3

Forumul de afaceri ar fi adus mediului de business autohton posibilitatea de a intra în dialog direct cu importante companii iordaniene din domenii precum: agricultură, comerț, IT, turism, transport și logistică, energie, construcții și materiale de construcții, mobilă și servicii medicale. Totodată, evenimentul ar fi asigurat un cadru de discuții și prezentări privind proiectele care vor fi realizate cu partenerii din Iordania.

Regele Abdulah al II-lea al Iordaniei și-a anulat vizita în România care urma să înceapă astăzi, anunță site-ul oficial al regelui.

„Decizia vine în semn de solidaritate cu Ierusalimul, după ce premierul Viorica Dăncilă și-a exprimat, duminică, intenția de a muta ambasada țării sale la Ierusalim. Vizita Regelui Addullah în România, care deține în prezent președinția rotativă a Consiuliului UE, a fost programată să includă întâlniri cu președintele Klaus Iohannis și liderii Parlamentului”, se arată într-un comunicat al casei regale iordaniene.

”Majestatea sa și-a anulat vizita în România care era programată să înceapă luni, în semn de solidaritate cu Ierusalimul”, a declarat anterior ministrul iordanian de Externe, citat de Arab News.

Regele Iordaniei urma să fie primit și de președintele Klaus Iohannis în cursul acestei după-amiezi. Administrația prezidențială a anunțat că vizita a fost anulată.

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat, duminică, că după „finalizarea analizei” și „în deplin consens”, România își va muta Ambasada din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim.

Vezi mai multe aici: