Directorul general de la Tesla a pierdut 1,1 miliarde de dolari din avere joi dimineață, în timpul înfățișării la tribunal cu Securities and Exchange Commission (SEC). În primele minute de tranzacționare, acțiunile Tesla au suferit o prăbușire cu 11%, urmată de o revenire timidă până la sfârșitul zilei. Prețul de închidere a fost de 267,78 dolari, în scădere cu 8,2%, după un volum neobișnuit de mare de tranzacții: 23,7 milioane de acțiuni. Volumul mediu zilnic este de 8,6 milioane de acțiuni. Ca urmare, averea netă a lui Musk depășește încă 20 de miliarde de dolari, așa că o zi proastă la bursă nu înseamnă prea mare lucru pentru mogulul sud-african.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ca și raportul care arată scăderea cu 31% a vânzărilor la Tesla în primul trimestru față de cel anterior, scăderea valorii acțiunilor reprezintă totuși o nouă veste proastă pentru Musk, bombardat cu o serie nesfârșită de rapoarte de presă și reacții ale investitorilor, toate negative, precum și cu procese intentate de acționari.

Totuși, o veste bună după înfățișarea de la tribunal este aceea că judecătoarea federală Alison Nathan nu a considerat că Musk a încălcat un ordin al SEC la care a consimțit în 2018. În fapt, judecătoarea nici nu a emis o decizie. Mai degrabă, ea le-a ordonat lui SEC și lui Musk „să respire adânc, să îmbrace hainele rezonabilității” și să-și rezolve diferendurile în afara tribunalului până pe 18 aprilie.

La ieșirea din tribunal, Musk a zâmbit și a lăudat-o pe judecătoare. De asemenea, și-a exprimat optimismul că el și SEC vor ajunge la un acord în următoarele două săptămâni. Aceasta va însemna, pesemne, că Musk va plăti o nouă amendă uriașă, dar nu va fi eliminat din funcția de CEO și din consiliul director de la Tesla. (CNN Business)

Citește și acest articol.