​​E drept, față de acum 30 ani stăm incomparabil mai bine. Dar dacă ne gândim că suntem în plină epocă a Inteligenței Artificiale, că deținem președinția Consiliului Uniunii Europene, și că în același timp, una din cinci locuințe praspăt terminate nu are canalizare, e jenant. Știu, o să spuneți că locuințele acelea sunt în zone rurale nedezvoltate. Din păcate, lucrurile nu arată bine nici pentru România Urbană. Vezi în text câteva grafice dar și cum ne situăm față de alte state europene.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ca să n-o mai întindem mult, iată cum arată România la capitolul locuințe recent terminate, dar fără canalizare:

Sursa datelor e Anuarul Statistic al INS (serii de date), publicat în aceste zile.

Partea bună a lucrurilor e că am evoluat. Aderarea la UE a ajutat fără îndoială la asta. Partea proastă e că am putea evolua cu o viteză mai mare către lumea civilizată.

Sigur că INS lucrează cu medii și că unii ar fi tentați să spună că acele locuințe sunt în cine știe ce cătune împrăștiate prin munți. Dar, din păcate, dacă defalcăm pe zona urbană și rurală, România Urbană arată așa:

Pe scurt, una din locuințele noi terminate sunt tot fără canalizare.

Dacă ne uităm în graficul de jos, observăm cum stau lucrurile în câteva state europene și care e țara care stă cel mai prost (graficul de mai jos nu măsoară procentul de locuințe ci pe cel de locuitori care nu au nici baie, nici duș, nici toaletă în casă).

Atât am vrut să spun. Duminică frumoasă tuturor!