Luni, monedele din regiune s-au întărit în fața euro, nu însă și leul, care s-a tranzacționat la o valoare medie de peste 4.76 unități în fața euro, potrivit datelor transmise de Banca Națională în jurul prânzului. Practic, leul se întoarce la nivelul de acum două săptămâni, de la începutul acestei luni, când a mai trecut de pragul de 4.76 unități în fața euro.

Context extern:

Într-o tentativă de a încheia luna următoare un tratat comercial cu China , negociatorii americani au renunțat la o parte din cererile lor. Pentru a obține cât mai mult in alte dosare de negociere (cum ar fi încetarea transferurilor obligatorii de tehnologii, creșterea nivelului de protejare a proprietății intelectuale și ușurarea accesului pe piața chineză), delegația americană a hotărât să renunțe la unele solicitări legate de reducerea ajutoarelor acordate de guvernul chinez companiilor proprietate de stat.

Context intern:

Vineri, perechea EUR/RON a avut o sesiune de tranzacționare destul de plictisitoare, pe volume reduse de tranzacționare, potrivit unui raport al unei bănci comerciale. Datele slabe privind contul curent nu au părut să impresioneze piața, iar perechea a închis în jurul valorii de deschidere - 4.7600.

În lipsa unor date importante pe frontul local, așteptăm ca EUR / RON să tranzacționeze în intervalul 4.7550-4.7750 cu o tendință ascendentă, mai arată raportul citat.